Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

Solstrålen af Juliane Preisler

6 6 6 6 6 6 (3 bedømmelser)
Uddannelse Folkeskole 10. klasse Fag Dansk FS10 Karakter 12 Antal sider 3 Antal ord 1379 Filformat PDF
Solstrålen af Juliane Preisler

Novelleanalyse: Solstrålen af Juliane Preisler

Litterær analyse af novellen 'Solstrålen', skrevet af Juliane Preisler. Indeholder et referat, en gennemført analyse og perspektivering til 'Dolken' af Tove Ditlevsen. I analysen har der været fokus på det psykologiske aspekt i novellen.

Opgaven blev skrevet i 10. klasse på en gymnasieforberedende efterskole. Normalt har man ikke litterære artikler i 10 klasse.

Lærers kommentar
Aldeles udemærket, næsten ingen mangler. Kommateringen kan forbedres enkelte steder.

Uddrag
"I en tid hvor unge ser sig selv som det vigtigste i verden, hvor egoismen hersker i vore indre, og hvor selvoptagethed ikke længere betragtes som negativt, tvinger den os til at se forbi vores egen næsetip og sætte os selv til side, idet vi lever os ind i nye, forunderlige univers.

Der er ingen tvivl om at vi ved at tage en pause fra den moderne verdens pulserende realitet, kan belæres omkring både samfundet og os selv gennem litteratur. Noget af det sundeste for et menneske er at blive tvunget ind i en andens tankespind og opleve livet fra hans/hendes vinkel.

Novellen vi har beskæftiget os med, er på mange måder belærende, og især dens skildring af faderen og sønnens forhold giver stof til eftertanke.

Juliane Preisler har uden tvivl haft psykologiske perspektiver med i tankerne, da hun skrev Solstrålen, og berettede om forholdet mellem far og søn i en alkoholiseret familie. Dette forhold vil desuden være en vigtig del af fokus i denne analyse."... [læs mere nu]


Brugernes bedømmelser af: Solstrålen af Juliane Preisler


1 ud af 3 har fundet denne bedømmelse brugbar:
6 6 6 6 6 6 , 11-06-2013

gdppdmdompdmlmdlmldmdl

Bedømt af: Folkeskoleelev i 9. klasse


6 6 6 6 6 6 , 13-02-2014

Ugiftig kgjghgjhkhkh jgjgihkhkhkjkjljljljljjjjjjjj


6 6 6 6 6 6 , 13-09-2014

meget floooooooooooooooooooooooooot

Find flere materialer fra samme fag eller med samme type