Opgave 6: @dskilt / adskilt

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 10
 • 7
 • 2541
 • PDF

Novelle: Opgave 6: @dskilt / adskilt

Besvarelse af opgave 6 i FSA-eksamenssættet fra maj 2003.

Novellen handler om en pige og en dreng, der skal på efterskole sammen.

Uddrag

Det var en tidlig søndag morgen. Solen skinnede og fuglene sang deres morgen melodi. Jeg lå i min seng og strakte mig. Jeg kiggede på mit digital ur, talene viste 8.37. Jeg lukkede øjnene og drejede mig om på maven. Mest af alt havde jeg bare lyst til at sove videre, men det kunne jeg ikke, for jeg skulle nemlig starte i skole i dag. På en efterskole.

Efterskolen jeg skulle gå på hed ”Borremose Ungdomsskole”, som ligger nær ved Aars. Det hele skulle starte kl. 14.00, så jeg skulle være klar til kl. 13.00, hvor min mor og jeg ville kører hjemme fra.

Jeg strakte langsomt det ene ben ud af sengen, hvorefter jeg lavede nogle underlige rulninger, som fik mig til at stå på begge ben midt på mit værelse. Jeg sparkede til alt det gamle vasketøj, som lå i en KÆMPE bunke lige under vinduet. Min mor havde efterhånden sagt til mig i en hel uge nu, at jeg skulle bære det tøj ned i vasketøjs kurven nede i bryggerset, så det måtte jeg hellere gøre nu, så jeg ikke glemte det senere. Jeg gik ned i knæ, og omfavnede alt tøjet, så jeg havde favnen fuld af beskidt tøj, da jeg rejste mig op igen. Jeg gik ud af mit værelse, og gik langsomt ned af trappen. Jeg skulle jo nødigt falde. Da jeg kom til foden af trappen, drejede jeg til venstre, hvorefter jeg stod i bryggerset. Jeg så mig omkring. ”Hvor fanden er vasketøjs kurven henne?” råbte jeg. Der var muse stille i huset i 5 sekunder, og pludselig hørte jeg hurtige hoppende skridt inde fra stuen. En lille hvid skikkelse sprang frem i døren til bryggerset og råbte: ”Buuhh” Jeg rullede med øjnene. ”Nanna, tag dog det lagen af hovedet, mand” sagde jeg med latter i stemmen. ”Ææj, hvordan kunne du se, det var mig?” sagde den lille skikkelse og rykkede det hvide lagen af hovedet. ”Det er bare sådan noget jeg kan” sagde jeg og smilede. ”Ved du egentligt, hvor vasketøjs kurven er?” Nanna løb, men var tilbage lidt efter med vasketøjs kurven slæbende efter sig i en sort snor. ” HER!” råbte hun, med et bredt smil. ”Hvad har du lavet med den Nanna?” ”Jeg legede bare, det var en båd, og at jeg var en kendt gammel fisker” svarede hun stille, mens hun kiggede genert ned i gulvet. ”Åhh, gå med dig” sagde jeg surt, og tog vasketøjs kurven fra hende, og smed tøjet, som jeg i mellemtiden havde smidt på det kolde stengulv, ned i den. Det var bare typisk Nanna at lege med de mest underlige ting. Nanna er min lillesøster, og er 5 år gammel. Jeg gik ud i køkkenet, og fandt cornflakesene og mælken frem, så jeg kunne spise morgenmad. ”Hvor er mor henne?” råbte jeg til Nanna, som sad inde i stuen og så fjernsyn. Jeg kunne hører kendingsmelodien til POKE'MON kom, og at der blev skruet højt op for lyden. ”HALLOOH!” næsten skreg jeg nu. ”Hun sover stadig!” råbte Nanna tilbage, mens hun hoppede og dansede til... Køb adgang for at læse mere

Opgave 6: @dskilt / adskilt

[9]
Bedømmelser
 • 16-09-2004
 • 02-03-2005
  Niiiiiiiiiiiice
 • 05-03-2010
  god opgave, tak for det :)
 • 18-11-2009
  relevant opgave i forhold til emnet