OSO om arkitekt

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om arkitekt

Rapporten er skrevet i forbindelse med et OSO-forløb, hvor eleven har valgt arkitektuddannelsen. Den nævner bl.a. de 5 institutter, som man kan søge ind på (institut for arkitektur og æstetik, institut for by og landskab osv.) Herudover undersøger den arbejdsmiljøet på en tegnestue og arbejdsmulighederne for arkitekter.

Problemformulering

Jeg kunne godt tænke mig at finde svar på hvad man laver som arkitekt, hvordan man uddanner sig og hvordan uddannelsen er bygget op, hvad adgangskravene til uddannelsen er, om der er mangel på arkitekter i Danmark og om man gør meget for at bygge miljø venlige huse.
Jeg kunne også godt tænke mig at finde ud af, hvordan arbejdsmiljøet er, om det er meget konkurrencepræget eller stressende, og om der er mange der får arbejdsskader som arkitekter.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler et konkluderende afsnit.

Indhold

Begrundelse for emnevalg S. 3

Problemformulering S. 3

Hvad laver man som arkitekt S. 4

Uddannelse S. 6

Miljøvenlige huse S. 8

Arbejdsmijø S. 9

Logbog S. 10

Kilder S. 10

Bilag 1 S. 11

Bilag 2 S. 13

Uddrag

Begrundelse for emnevalg

Jeg har altid været meget interesseret i at tegne og finde på nye ting og jeg synes det er meget spændende at tænke kreativt. Det er husarkitektur jeg synes er mest interessant, fordi der er man med til at skabe noget stort, og man beskæftiger sig meget med mennesker, og skal leve op til den enkelte kundes krav, i modsætning til f.eks. møbelarkitektur, og der bliver stillet forskellige krav fra projekt til projekt. Jeg tror det kunne være rigtig spændende at arbejde i en nytænkende virksomhed, som M2 a/s, Jørn Schütze eller 3XN, hvor der er meget plads til at tænke kreativt, og fokusere meget på at det man laver, skal se flot og anderledes ud. M2 a/s og 3XN er nogle af de største arkitektfirmaer i Danmark. Jeg tror også at uddannelsen som arkitekt er spændende, fordi du lærer at der skal tages hensyn til forskellige ting som etik, funktion, teknologi, miljø og samfund. Udover de grundlæggende fag er det et meget frit studie, hvor man selv kan bestemme hvad man vil studere inden for arkitekturen. Der er mulighed for at vælge mellem 5 forskellige linjer, og hele uddannelsen er meget projektorienteret, så man kan nærmest designe sin egen uddannelse. Man må også selv om, om man arbejder hjemme eller på arkitektskolen. Der er ikke nogle bestemte undervisningstider, så man må også selv om hvornår man møder og arbejder, så man kan arbejde om natten hvis man arbejder bedst der.
Jeg tror det er meget svært at bryde igennem som arkitekt, men ved mange er det vel drømmen om at blive en ny Jørn Utzon og lave noget som der vil blive husket fremover som trækker dem til arkitektstudiet.

Hvad laver man som arkitekt?

Som arkitekt er man med til at danne de omgivelser vi bor i. Man kan lave alle mulige opgaver, lige fra at designe små brugsting som knive og gafler, til store ting som byplanlægning. Man kan også blive selvstændig og starte sin egen tegnestue. Som selvstændig arkitekt får man honorarer, hvis størrelse er afpasset efter opgaven.
Det er også muligt at komme til at arbejde med restaurering af bygninger og bydele, eller man kan... Køb adgang for at læse mere

OSO om arkitekt

[19]
Bedømmelser
 • 25-01-2010
  Overskueligt, og giver ideer til egen opgave.. Arbejdsmiljøet gav mig den bedste inspiration.. Synes ikke der er nogle mangler...
 • 06-02-2017
  Er en rigtig god oso-opave til hjælp, men mangler dog lige det sidste, for den har ikke alle ting.
 • 15-12-2011
  Mega god opgave, den var til rigtig stor hjælp mange tak!!!!(:
 • 21-11-2011
  virkelig god hjælpsom og det går hurtigt god karakter!