Projektopgave om voldelige spil og film

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 7
  • 17
  • 3129
  • PDF

Projektopgave om voldelige spil og film

Vores projektopgave om børns påvirkning af voldelige spil og film.

Problemformulering

Vi har fundet frem til følgende problemformulering:
• Hvilken indflydelse har voldelige spil og film på børn?

For at løse vores problemformulering vælger vi disse spørgsmål:
• Bliver man aggressiv og voldelig når man ser voldsfilm eller spiller voldelige spil?
• Er det fordi computerspil stadig er lidt fremmede for os, at vi er så skeptiske?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Computerspil på godt og ondt
Onlinespil
Oversigt over forskellige spilgenrer
TV, Video og Film
Gode ting ved TV, Video og Film
Undersøgelse
- Natural born killers
- GTA Vice City
- Vores mening
Konklusion
- Vores mening
Litteraturliste

Uddrag

Indledning.

Vi er to drenge i 9 klasse der gerne vil lave projekt om børns påvirkninger af voldelige film og spil.
Grunden til vi har valgt dette emne, er fordi vi syntes det er et emne der er oppe i tiden. Man har hørt en del om unge der er gået amok på skoler og har dræbt elever og lærere. Vi vil prøve at finde ud af hvorfor nogle børn og unge bliver så opslugt af film og spil at de ikke kan skelne mellem fiktion og virkeligheden.

Computerspil på godt og ondt.
Der er både gode og dårlige sider ved computerspil. Computerspil er et medie som med hastigt stigende fart har fået betydning i børn og unges liv. Spillene præger mediebilledet i stadig større grad. Mediet er relativt nyt og har først for alvor slået igennem i sidst halvdel af 1980´erne. Der dukker hele tiden nye spiltyper op, samtidig med at spillene bliver mere realistiske i takt med at grafikken bliver bedre. Mange af de spil som bliver udgivet i dag er meget voldelige. Der findes dog også en masse fredelige spil. Vi ser dog af og til i medierne om tilfælde hvor unge som er blevet ekstremt påvirket af voldelige spil og efterfølgende udfører en række voldelige handlinger.

Ved overdrevet tidsforbrug kan for meget computerspil medføre at man blive afhængig. Såkaldte PC narkomaner. I dag er der eksempler på at børn er blevet afhængig af det at spille. Det skyldes at spillene er blevet mere og mere virkelige. Det får spilleren til at føle at han selv er i en computerverden. Dette er ifølge forskere blot begyndelsen. I fremtiden kan dette problem blive meget større i takt med at computerspillene bliver mere og mere realistiske eftersom computernes kapacitet bliver større. (uddrag hentet fra artiklen: Børn bliver PC narkomaner). I udlandet er disse problemer langt større end vi ser det i Danmark. Der er set eksempler på at nogle unge har hentet deres inspiration fra voldelige spil til at udføre skydegale hævntogter mod deres egen skole. Man... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om voldelige spil og film

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.