Billedeforbud i islam, jødedommen og kristendommen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Kristendomskundskab FSA
 • 10
 • 3
 • 1052
 • PDF

Billedeforbud i islam, jødedommen og kristendommen

Opgaven var at fortælle om ligheder og forskelle i de tre religioner om billedforbud. Til sidst er der besvaret en opgave om afguder og hvad en afgud kan være i dag.

Uddrag

Kristendommen, Islam og Jødedommen, er 3 meget kendte og udbredte religioner. De 3 religioner har også meget tilfælles, som at der kun findes en gud og Abraham er stamfar til alle 3 religioner. Men noget andet de har til fælles er at der er et billedeforbud, billedeforbuddet er dog ikke det samme i alle 3 religioner og det vil jeg komme ind på herunder.
De tre religioner er meget forskellige og stikker i forskellige retninger, og det gør deres billedeforbud også.
I De Ti Bud i Det Gamle Testamente står der klart at man ikke må afbilde gud på nogen måde. Man må hverken fremstille eller tilbede et billede. Det blev set som et skridt til afgudsdyrkelse. På grund af dette bud var mange kristne skeptiske over for billeder og udsmykning af kirker. Men i år 200, da Gud stod frem som et menneske i form af Jesus(I Det Nye Testamente), var der ingen grund til at håndhæve billedeforbuddet. Da blev det lidt ophævet for der begyndte de at udsmykke katakomber og sarkofager og senere udvikles der billedeudsmykning af de kristne kirker og religiøse billeder fik stor betydning, både i Den Romersk-katolske og Den Ortodokse Kirke. Nogle kristne var dog stadig imod disse billeder. I 787, ved et kirkemøde blev det bestemt at Kristus, Maria og helgenerne måtte æres, men ikke dyrkes. Nu er det en udbredt opfattelse inden for kristendommen at billeder er en stor og vigtig del af religionens udbredelse. Efter reformationen, forsvandt billede forbuddet i... Køb adgang for at læse mere

Billedeforbud i islam, jødedommen og kristendommen

[1]
Bedømmelser
 • 24-04-2015
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Ok, dog er der rigtigt mange stavefejl, som er møj træls