Gener og arv, forædling og genterapi - Rapport i Biologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Biologi FSA
 • Godkendt
 • 7
 • 2111
 • PDF

Gener og arv, forædling og genterapi - Rapport i Biologi

Rapporten er skrevet om emnet genetik og giver først et overblik over begrebet for derefter at bevæge sig over i, hvordan genetikken bruges i praksis.

Indhold

Indledning
Gener og arv
Forædling
Når teknikken griber ind i livets begyndelse
Genterapi
Konklusion
Evaluering

Uddrag

Indledning
Vi ved allerede, at det er cellerne fra vores forældre, der afgør, om vi ligner vores far eller mor mest. Vi forventer, at vi vil arbejde godt sammen, fordi vi også var sammen sidste gang, og der gik det godt. Vi forventer at få noget at vide om, hvad det er der bestemmer, at vi kommer til at ligne en af vores forældre mest, og hvordan man laver en kloning.
Fordeling af arbejde

Vi har arbejdet sammen om det hele, og vi vil derfor gerne have en fælles karakter.

Gener og Arv
Genetik kommer af det græske ord genesis, der betyder skabelse eller oprindelse. Genetik er altså, hvorfor jeg er som jeg er. Man arver sine gener fra sin familie, hvis en i din familie havde en sygdom, er der en risiko for, at du også får den med generne. Dette fandt Gregor Mendel ud af i 1800 tallet. Generne går sammen og bliver til DNA. DNA er en forkortelse for Deoxyribonukleinsyre. DNA snor sig i spiralformer og bliver til kromosomer. Dette offentliggjorde amerikaneren James D. Watson og englænderen Francis Crick i 1953. Kromosomerne er i cellen hvorfra de laver proteinsyntesen. Proteinsyntesen er noget der sker når m-RNA, som er en kopi af DNA et, går ud af cellen igennem celle åbninger så de er i celleslimet hvorfra t-RNA, som er transport RNA, fører stoffer fra blodet til m-RNA, som når puslespillet er færdigt danner et protein... Køb adgang for at læse mere

Gener og arv, forædling og genterapi - Rapport i Biologi

[1]
Bedømmelser
 • 16-04-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Den er rigtig god at have