Blinkende Lygter | Analyse af filmen med personkarakteristikker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FP10
  • 12
  • 4
  • 2181
  • PDF

Filmanalyse: Blinkende Lygter | Analyse af filmen med personkarakteristikker

Opgaven indeholder en analyse af filmen "Blinkende Lygter" af Anders Thomas Jensen fra 2000.

Lærers kommentar

Meget flot analyse. Især inkluderer du nogle flotte personkarakteristikker. 12

Indhold

1 Hovedpersonerne
2 Barndomsoplevelser
3 Filmens Temaer
4 Oprindelige miljøer
5 Instruktørens virkemidler
6 Filmens komposition
7 Filmens bipersoner
8 Parallelle tekster
9 Perspektiver

Uddrag

Thorkild (Søren Pilmark): Thorkild synes jeg virker meget moden. Med det mener jeg, at han lige siden teenagealderen har ville have sit ”eget” sted, eller i det mindste bare sit eget værelse hjemme ved sine forældre. Derudover er han meget ansvarsfuld. Han fremstår som ”lederen/overhovedet”, der holder styr på de andre og prøve at få økonomien til at hænge sammen. Thorkild er også meget forhåbningsfuld. Han gør sig mange forhåbninger såvel som drømmer om han og de tre andres fremtid med de stjålne penge. Jeg tror ikke, at Thorkild vil være den samme person uden hans drømme, for det er dem, som driver ham og hans liv. Hans drøm om at få sit ”eget” sted udlever han ved at købe kroen og sætte den i stand, så der igen kan komme gang i serveringen.

Arne (Mads Mikkelsen): Arne er som vi så i flashbacket, fra hans barndom, opdraget og opvokset med vold i familien. Han blev slået af sin far uden nogen egentlig grund, og faren var af den opfattelse, at hellere en lussing for meget end en for lidt. Så faren stikker lige Arne en lussing, inden han løber over for at lege med en ven. Hvis Arne så laver noget, han ikke må, så havde faren jo givet ham en lussing på forhånd, inden han tog afsted. Den voldelige og ukærlige opvækst tror jeg har skabt Arnes barske og kyniske væremåde og opførsel. Derudover tror jeg, at opvæksten hos faren har gjort Arne lidt virkelighedsfjern. Allerede i teenagealderen fra flashbacket ser vi, at ham og to af han venner er ude at skyde. Senere i filmen ser vi, at han af ren raseri udenvidere skyder en ko lige mellem øjnene. Det fortæller os også noget om hans manglende respekt for liv og nogen gange empati. I scenen, hvor to røvere overrasker Thorkild, Arne, Peter og Stefan på kroen, begynder Arne bare at grine. Thorkild beder ham smide sin pistol på gulvet. Arne ligger den og giver sig derefter i kast med fuldstændig at smadre den ene af dem med et flækket ølkrus. For mig ligner det syndromer på psykopatisme. Hans væremåde er meget barsk og ukærlig ligesom hans fars. Jeg synes godt man kunne forveksle ham med en psykopat, men på den anden side synes jeg også at kunne fornemme, at han også gerne vil beskytte dem han holder af, nemlig Thorkild, Peter og Stefan.

Peter (Ulrich Thomsen): Peter har siden teenagealderen og måske allerede tidligere været blevet lukket inde i skabe, reoler eller lignende. Som teenagedreng har man brug for at søge grænser. Ham og en kammerat sidder oppe på loftet og ser i pornoblade samtidig med, at de ryger nogle cigarer. Det opdager faren selvfølgelig. Han lukker straks Peter inde i skabet i stuen. Giver ham en pakke... Køb adgang for at læse mere

Blinkende Lygter | Analyse af filmen med personkarakteristikker

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Blinkende Lygter | Analyse af filmen med personkarakteristikker, har også downloadet