"Allahs riddere" | Analyse med referat og personkarakteristikker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 10
 • 13
 • 3384
 • PDF

Bograpport: "Allahs riddere" | Analyse med referat og personkarakteristikker

Opgaven indeholder en bograpport over Torben Poulsens roman "Allahs riddere" fra 2003.

Den giver blandt andet et referat af teksten, en personkarakteristik af bl.a. Samir, Hazem og Aya, en miljøbeskrivelse og en sprog- og kompositionsanalyse. Herudover diskuterer den bl.a. gruppepres som et tema og undersøger forfatterens budskab med teksten.

Lærers kommentar

Super flot, evt. nogle flere henvisninger til teksten

Elevens kommentar

Ville tilføje nogle flere sidetal fra bogen.

Indhold

 Fakta om bogen
 Forfatterportræt
 Referat
 Personkarakteristik
 Miljøbeskrivelse (tid og sted)
 Synsvinkelforhold, komposition og sprogkarakteristik
 Tema
 Fortolkning
 Budskab
 Vurdering
 Kildeliste

Uddrag

Forfatterportræt:
Torben Poulsen blev født i Hjørring d. 26. februar 1946. Da han var 13 måneder flyttede han til Sydsjælland, da hans far havde fået et job dér som socialdemokrat i Næstved. Han kom tidligt til at tjene penge ved at skrive artikler for en avis.
Efter hans nysproglige uddannelse i 1966 var han ikke i tvivl om hans fremtid, og han startede som journalistelev på Sønderjyden i Haderslev. I 1973 begyndte han at arbejde for Danmarks radio i Odense. Der arbejde han i 27 år før han i 2000 sagde sit job op for at blive fuldtidsforfatter.
Han beskæftiger sig meget med 'de fremmede', for han mener at børn, unge og voksne har brug for at læse om de ting der sker nu og her.
Når han ikke skriver bøger, så oversætter han, underviser i journalistik og fortællerteknik og holder foredrag.
Han er gift med Sonja, som han mødt i Haderslev jazzklub i 1967. Han har to voksne børn det ene barn hedder Theis og det andet hedder Maiken. Theis læser jura, mens Maiken er ansat som journalist på DRs P3 nyheder.

Referat:

Danmark 2003:
Samir og Wassim er færdige med fodbold, de driller hinanden i omklædningsrummet. De snakker om Aya og om deres uddannelser.

Shatila 1975:
Der er krig og masser af kaos. En far græder over hans døde søn.

Danmark 2003:
Samir har sagt ja til at tag ud i byen med Hazem og hans bande (Abdul og Halil). De stjæler en bil og ryger noget hash. Samir er meget utryg ved situationen, da det ikke er noget han plejer at gøre. Drengene laver også en broderpagt om at lige meget hvad der sker, så må de ikke stikke hinanden.

Shatila 1982:
Familien Jama-Hussein er samlet til en fødselsdag, og begynder at snakke om hvordan de kommer til at rådne om i Shatila, der kommer nogle krigsfly og de store drenge gør sig klar til at forsvare familien.

Danmark 2003
Drengene kommer hen til diskoteket Crazy Daisy i Sønderjylland. Samir får en springkniv af Hazem. På vej hen til diskoteket står folk på gaden. Hazem går op til dørmanden, som fortæller at der er proppet og de ikke kan komme ind. Han er ligeglad og insistere på at komme ind, han skubber til dørmanden, som skubber ham tilbage så han falder. Hazem flyver på ham og stikker ham ned gentagende gange. Samir står bag ved og ser chokeret på og ved ikke hvad han skal gøre. Efter overfaldet flygter de hen til den stjålne bil og Samir kaster op.

Shatila 1982:
Ahmeds går op i en lejelighed på fjerde sal, der lugter af blod. Der sidder en familie på syv og de er alle sammen døde. Ahmed kaster op, da han kommer til at tænke på, hvordan deres død kunne have været. Nogle af hans brødre kommer, de snakker om hvor grusomt det er, og om hvordan de skal beskytte deres familie.

Danmark 2003:
Samir kommer hjem fra den vilde nat. Hans far, Jamal, venter på ham og er dybt skuffet. Han bruger noget tid på at afhøre ham og giver ham til sidst stuearrest i en måned. Samir går ud og vasker sit tøj for blod og bræk.

Shatila 1982:
Jamal på 17 år (Samirs far) bliver interviewet af BBC, de mener han er en helt, men han er meget bange for soldaterne. Han græder på kamera, da han ved, at han bliver nødt til at gøre det for hans folk, men Jamal skammer sig,

Danmark 2003:
Samir er til eksamen i dansk, men kan overhovedet ikke få noget frem, han tænker hele tiden på dørmanden som de stak ned. Til sidst bliver han nødt til at gå væk fra prøven.

Libanon 1985:
Jamal og Ahmeds (Ahmeds er Jamals far) bliver beskudt af en helikopter, Ahmeds kaster en granat ind i helikopteren og rammer så den styrter. Men Ahmeds er selv blevet ramt og dør. De sidste ord han siger til Jamal er, at han skal flygte med hans kæreste og gifte sig med hende. Jamal flygter da der kommer flere helikoptere.

Danmark 2003:
De fire drenge sidder i centeret hvor de læser i en avis. De finder ud af at dørmanden har gode chancer for at overleve og det gør ham glad. De kommer til at snakke om springkniven, og det går op for Samir at han ikke ved hvor den er. Om aften ser Samir en udsendelse sammen med hans forældre, hvor overfaldet bliver nævnt. Familien snakker om, hvor dumt de syntes det er og Samir føler sig syg.

Shatila 1986:
Jamal fortæller Asmaa, at han havde lovet sin far at de ville flygte. Hun er lidt nervøs men hun lover at overveje det.

Danmark 2003:
Drengene aftaler at de... Køb adgang for at læse mere

"Allahs riddere" | Analyse med referat og personkarakteristikker

[5]
Bedømmelser
 • 23-04-2014
  Meget flot opgave og go
 • 29-11-2012
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  Hvor meget fik du i karakter?
 • 29-11-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Super god analyse - flot arbejde.
 • 04-11-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Rigtig flot arbejde.