Canadas geografiske, økonomiske og politiske forhold | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Geografi FSA
  • 12
  • 25
  • 8195
  • PDF

Canadas geografiske, økonomiske og politiske forhold | Rapport

Rapporten indeholder beskrivelse af Canada. Der redegøres udtømmende for de geografiske, økonomiske og politiske forhold.

Lærers kommentar

Helt iggennem fantastisk stykke arbejde. Denne opgave ligger på et nivau højere end 9. klasse. Opgaven fortjener mere end et 12-tal.

Indhold

Indledning 1
De første mennesker 2
Canada 3
Byer og Demografi 4
Multi-kultur 5
Det politiske system 7
Selvstyre for den indfødte befolkning 8
Helligdage 8
Religion 8
Uddannelse 9
Sundhedsvæsen 10
Infrastruktur & kommunikation 11
Klima, vejr, plantevækst 12
Landskabet og naturen 14
Miljø 16
Industri 17
Energiforbrug 20
Økonomi 21
Handel 21
Primær, sekundær og tertiære erhverv 24
Arbejdsmiljø og lovgivning 27
Økonomi i fremtiden 27
Politik i fremtiden 27
Konklusion 28

Uddrag

For mange 100 år siden bosatte de første indianere og inuitter sig i landet. Senere er Canada blevet et land med mange forskellige kulturer. Efterkommere af englændere, franskmænd, tyskere, kinesere, og mange flere forskellige kulturer. I dag har Canada ca 38.9 mill indbyggere.
Kør eller rid i bjergene, oplev varme kilder, kom fra nål- og løvskov, til dejlig eksotisk regnskov, der er masser at tage fat på. Men pas på! Du skal køre langt for at se alle de spændende og fantastiske oplevelser Canada har at byde på..
Jeg har valgt at skrive om Canada bla. Fordi jeg synes det er spændende at der er så mange forskellige kulturer. Jeg synes det er rigtig dejligt at et land med så mange forskellige mennesker fra forskellige kulturer kan leve sammen i harmoni. Men også fordi jeg altid har drømt om at opleve Canadas natur, bla. ved at komme op i bjergene og ride.

De første mennesker
Man mener at de første mennesker er kommet til Canada fra Asien for mellem 36.000 og 15.000 år siden. De har vandret på en landtange mellem Sibirien og Alaska og har langsomt bredt sig over kontinentet. De har, efter den sidste istid tilpasset sig de forhold naturen tilbød dem. Nogle levede primært af fiskeri, andre af bisonjagt på prærien og andre igen som fangere i polarområdet.

For ca. 900-1000 år siden udforskede norske vikinger det Nordamerikanske kontinent, mens danske og svenske vikinger Europa. De Norske vikinger kom først til Island, så på Grønland og muligvis ved et tilfælde havnede de på det Nordamerikanske kontinent. Leif den lykkelige udforskede bla. Newfoundland og Labrador i 1003. De fandt et land med sandstrande, enge og skove. Div. sagaer fortæller om et frodigt vinland med druer, hvede, laks af dobbelt størrelse og kvæg kunne gå ude og græsse året rundt. På Newfoundlands nordspids har man fundet resterne af 8 vikinge-stenhuse, dateret til omkring år 1000. De nordiske kolonier forsvandt dog på mystisk vis inden år 1400, det vides dog ikke hvornår. Sagaerne fortæller om kampe mellem indianere og vikinger. Måske blev de fordrevet!

Fra 1497, hvor det nordamerikanske kontinent blev genopdaget af italieneren Giovanni Caboto på vej til Asien, er flere opdagelsesrejsende kommet dertil. Men først i 1500 tallet begyndte nogle at bosætte sig. De handlede med skin og efterspørgslen steg i Europa... Køb adgang for at læse mere

Canadas geografiske, økonomiske og politiske forhold | Rapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.