Globalisering, landbrug og videnssamfundet | Noter

- Folkeskole 9. klasse
- Samfundsfag FSA
- Ingen givet
- 3
- 832
Globalisering, landbrug og videnssamfundet | Noter
Noter som omhandler lidt om globalisering, landbrug og videnssamfundet.
Noter fra "Fra landbrugssamfund til vidensamfund" Kap. 9 i bogen "Ind i samfundsfaget, grundbog A" af Karsten Møller og Niels Lysholm.
Skolehjælpen.dk's kommentar
Opgaven bærer præg af at være på noteform, og til tider upræcist formuleret. Dog indeholder dokumenter en del relevante oplysninger.
Uddrag
Samfundsudviklingen er forløbet usædvanligt hurtigt i de sidste 100 år.
I slutningen af 1800 tallet blev det danske landbrug udsat for en voldsom konkurrence. Det kom billigt amerikansk korn på markedet, så derfor satsede man nu på produktion af ex. mælke- og kødprodukter. Denne omlægning betød at for at forbedre produkternes kvalitet, oprettede de andelsmejerier og slagterier. Dette forbedrede kvaliteten og de mindre landbrug også kunne klare sig i konkurrencen. Landbruget var dog på retur, men stadigvæk var der 25% af befolkningen stadig beskæftiget i landbruget lige inden 2. verdenskrig. Siden da har landbruget udviklet sig med bedre maskiner, nye gødningstyper - planter og dyr yder mere. Antallet af gårde er faldet, men den enkelte er blevet større og mere specialiseret. I 2004 var der ca 45.000 bedrifter. Dette betyder at landbruget i dag kun beskæftiger 3% af vores samlede arbejdsstyrke. 7% af alle danske bedrifter i dag er... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind