Globalisering, landbrug og videnssamfundet | Noter

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Samfundsfag FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 832
  • PDF

Globalisering, landbrug og videnssamfundet | Noter

Noter som omhandler lidt om globalisering, landbrug og videnssamfundet.

Noter fra "Fra landbrugssamfund til vidensamfund" Kap. 9 i bogen "Ind i samfundsfaget, grundbog A" af Karsten Møller og Niels Lysholm.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Opgaven bærer præg af at være på noteform, og til tider upræcist formuleret. Dog indeholder dokumenter en del relevante oplysninger.

Uddrag

Samfundsudviklingen er forløbet usædvanligt hurtigt i de sidste 100 år.
I slutningen af 1800 tallet blev det danske landbrug udsat for en voldsom konkurrence. Det kom billigt amerikansk korn på markedet, så derfor satsede man nu på produktion af ex. mælke- og kødprodukter. Denne omlægning betød at for at forbedre produkternes kvalitet, oprettede de andelsmejerier og slagterier. Dette forbedrede kvaliteten og de mindre landbrug også kunne klare sig i konkurrencen. Landbruget var dog på retur, men stadigvæk var der 25% af befolkningen stadig beskæftiget i landbruget lige inden 2. verdenskrig. Siden da har landbruget udviklet sig med bedre maskiner, nye gødningstyper - planter og dyr yder mere. Antallet af gårde er faldet, men den enkelte er blevet større og mere specialiseret. I 2004 var der ca 45.000 bedrifter. Dette betyder at landbruget i dag kun beskæftiger 3% af vores samlede arbejdsstyrke. 7% af alle danske bedrifter i dag er... Køb adgang for at læse mere

Globalisering, landbrug og videnssamfundet | Noter

[2]
Bedømmelser
  • 14-09-2014
    det der er godt ved teksten er at du har formuleret teksten godt, den er meget forståeligt. det var den første del der gav mig mest inspiration, fordi der v er starten der udgør det hele. der er ikke noget der mangler
  • 10-02-2015
    gode noter så man ikke føler man er helt tabt