Delopgave A FS10 "Læsning og sprogbrug" December 2009

Se flere bedømmelser 5,67 5,67 5,67 5,67 5,67 5,67 (3 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk. Et Guld-produkt er et produkt, som er udarbejdet til Skolehjælpen.dk af fagligt dygtige undervisere og studerende. Skolehjælpen.dk markerer ekstra gode produkter med mærkatet Guld-produkt.

Uddannelse

Folkeskole

Fag

Dansk FS10

Karakter

12

Antal sider

15

Antal ord

2770

Filformat

PDF

Studienets besvarelse: Delopgave A FS10 "Læsning og sprogbrug" December 2009

Denne vejledende besvarelse til delopgave A fra december 2009 vil give dig løsningen på delopgave A, og vil derudover gennemgå de forskellige opgaver, og forklare dig hvad du skal være særligt opmærksom på i dit arbejde med dem.

Opgaven besvarer:

Opgave 1 – Angiv den korrekte stavemåde
Opgave 2 – Angiv den korrekte form
Opgave 3 – Find fejlene i teksten
Opgave 4 - Ordkendskab
Opgave 5 – Find fejlen
Opgave 6 – Kommatering
Opgave 7 – Tekstforståelse (To drenge finder stor vikingeskat)
Opgave 8 – Find den mest passende overskrift (www.filmstriben.dk)
Opgave 9 – Vælg det rigtige ord (Giv munden en på opleveren)


Besvarelsen kan derfor hjælpe dig med at forberede dig til den endelige eksamen, da mange af elementerne går igen fra eksamen til eksamen.

Dvs. jo flere udvidede vejledende besvarelser du har læst og arbejdet med, jo bedre chancer vil du have til den endelige eksamen - lidt ligesom teoriprøven til kørekort.

Uddrag
Denne opgave er dybest set en test i din evne til at stave og dette kan være svært at træne umiddelbart. Der er dog flere emner i denne opgave, som du kan øve dig på:

• Ord der består af to ord, men skrives i ét ord (digital kamera eller digitalkamera)
• Ord der ikke skrives, sådan som de udtales (brillant)
• Adresse staves med ét D på dansk, i modsætning til på engelsk, hvor det staves med to. Dette giver tit anledning til forvirring.
• Udtalelsen af dobbeltkonsonant (bønnespire eller bønnespirre). En god huskeregel er, at vokalen bagved dobbeltkonsanten ’udtales hurtigt’ og at vokalen bagved en enkel konsonant udtales... [læs mere nu]