Demokratiet i Danmark

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Samfundsfag FSA
  • Ingen givet
  • 4
  • 1472
  • PDF

Noter: Demokratiet i Danmark

Opgaven indeholder en beskrivelse af demokratiet i Danmark, og de vigtigste ændringer i grundloven. Derudover understreger den nødvendigheden af menneskerettigheder.

Indhold

Beskriv de grundlæggende træk ved demokratiet. (Kendetegn ved demokratiet)
Er demokrati en interesse for de få, eller en "pligt" for alle?
Demokratiets stærke/svage sider
De vigtigste ændringer i den danske grundlov
Hvilke krav stiller demokratiet til det enkelte menneske/borger?
Tilføj selv nogle rettigheder du mener, er vigtige for alle borger/mennesker

Uddrag

Demokrati, består hovedsageligt af, at folket bestemmer delvist hvad der skal forgå, og hvordan det skal foregå i samfundet. Eller det er i hvert fald i størstedelen af de demokratiske samfund der gør det, da der er mange forskellige synspunkter på et demokratisk samfund. Såsom Kina hævder at deres land er demokratisk, hvorpå vi andre mener det er kommunistisk. Et demokrati hører også folkets stemmer, og lytter til de mange forskellige argumenter der findes.
Der tages hensyn til alle de forskellige meninger. De fleste lande vil gerne være demokratiske, og det er da også den mest udbredte styreform, med undtagelse af Irak og Pakistan. Der har været en stor debat omkring emnet vedrørende demokrati i Irak. De militære styrker i henholdsvis U.S.A, Danmark, Storbritannien, Polen og mange andre lande, har prøvet at skabe et demokratisk styre, ved at sætte militante styrker ind i Irak, men hidtil er det ikke lykkedes. Demokrati har udviklet sig meget igennem de sidste 2000 år, så nu har vi mange forskellige former for demokrati, såsom det... Køb adgang for at læse mere

Demokratiet i Danmark

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.