Den Kolde Krig og våbenkapløbet

- Folkeskole 9. klasse
- Historie FSA
- 10
- 7
- 3202
Den Kolde Krig og våbenkapløbet
Artiklen skitserer kort forløbet af den kolde krig ud fra et dansk perspektiv.
Uddrag
Perioden mellem 1945 og 1991 kaldes Den Kolde Krig. Det var en strid mellem de to supermagter USA og USSR, som begge ville have indflydelse i verden, på en måde som kunne gavne deres interesser. Disse interesser byggede på to forskellige forestillinger om hvordan et samfund skulle indrettes(demokrati overfor kommunisme). Som to venner, der var blevet uenige, havde de vendt hinanden ryggen. De greb aldrig til våben, og da krigen derfor aldrig brød ud, har man kaldt konflikten for Den Kolde Krig. Men overalt levede folk med den frygt at en atomkrig kunne bryde ud når som helst.
Den Kolde Krig blev udkæmpet mange steder i verden – i Østeuropa, dele af Syd- og Mellemamerika, Asien og Afrika. I Asien – Koreakrigen og Vietnamkrigen - medførte Den Kolde Krig en langvarig krigsførelse der medførte død og ødelæggelse i stor skala.
Kernevåben og våbenkapløbet
Efter 2.verdenskrigs afslutning var forholdet mellem øst og vest forværret. I 1945 kastede USA den første atombombe over Hiroshima, og det blev starten på den kolde krig. 80.000 mennesker døde og mange tusinder døde senere af strålingssyge og forbrændinger. Verden var i chok over bombens kraft og USSR... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind