Projekt om euforiserende stoffer

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 15
  • 2500
  • PDF

Projekt om euforiserende stoffer

Projektopgave fra 9. klasse om euforiserende stoffer.

Overemne: Fede tider
Delemne: Euforiserende stoffer.

Problemstillinger:
Hvorfor er det så udbredt at tage euforiserende stoffer blandt unge?
Hvem indtager euforiserende stoffer?
Hvor i verden bliver stofferne fremstillet?
Hvor købes/fås det?
Bagmændene?
Behandlingsmuligheder?
Legalisering af eks. Hash?
Hvilke fordomme har ældre mennesker overfor unge på stoffer?
Er det rimeligt at tage afstand til mennesker med stofmisbrug?
Hvilke miljøer er stofferne udbredt?
Er det fair at unge tager til fest og tager illegale stoffer, måske endda livsfarlige?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Cannabis
Ecstasy
Amfetamin
Heroin
LSD, Svampe og kaktus
Udbredelse af euforiserende stoffer blandt unge
Fremstilling af stoffer
Fri hash, hvorfor ikke?
Bagmændene bag de illegale stoffer

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at beskæftige mig med Euforiserende stoffer, da jeg syntes det er et meget spændende emne. Jeg syntes at vi hører meget i nyhederne om mennesker, der har taget skader af hårde stoffer fra diskoteker. Mange teenagere syntes også det er et spændene at prøve at ryge hash eksempelvis. Jeg syntes også det spændene med euforiserende, så derfor har jeg valgt at skulle skrive og læse om euforiserende stoffer i denne projektuge. Jeg har stillet nogle spørgsmål omkring euforiserende stoffer, som jeg håber på at få svar på. Jeg vil primært beskæftige mig med Hash, Ecstasy, svampe, LSD, kaktus, amfetamin, Heroin. Som jeg mener, er de mest populære rusmidler i Danmark udover alkohol.

Cannabis
Cannabis er blevet utroligt populært de sidste 50 år. Cannabis stammer fra hamp planten. Cannabis er det mest populære illegale rusmiddel i Europa. Cannabis har over 400 aktive stoffer i sig, men det man fokusere på er THC-indholdet, da det er det stof der gør dig skæv/høj. Cannabis er selve planten, ud fra planten udvinder man hasholie, hash, skunk, pot, som alle er forskellige former for Cannabis som man bliver skæv/høj af. Cannabis indtages oftest ved rygning, da det er lettest at dosere eftersom der er hurtigere virkning. Cannabis kan også spises i kager, eller drikkes i te og kakao.

Ecstasy
Ecstasy er et syntetisk stof som hedder MDMA, det sjældent at ecstasy findes helt rent det vil sige MDMA. Men det er hyppigt at det er afarter f.eks. MDEA og MDA, der har en lidt anden virkning. Det siges at der kan findes koffein, amfetamin, Kokain, Heroin og en da er der også fundet rottegift i ecstasy. En pille er ca. på 75-150 mg MDMA, men man kan aldrig være sikker på hvor stærkt pillen virker på personen. Ecstasy blev i 1914 fremstillet af et medicinal firma som skulle få folk til at få appetit, men begrund af selve rusen blev det aldrig aktuelt. Senere begyndte folk at bruge det til technofester hvor der blev danset natten lang i varme lokaler. Ecstasy giver kroppen energi og man kan ikke føle træthed, men dagen efter er der meget slemme tømmermænd... Køb adgang for at læse mere

Projekt om euforiserende stoffer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.