OSO om farmaceut

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om farmaceut

OSO som beskriver uddannelsen til farmaceut og de forskellige muligheder, som åbner sig efter eksamen. Den beskriver endvidere den historiske baggrund for faget og de praktiske oplysninger og krav til uddannelsen.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Strukturen kunne godt være bedre (billeder og farver risikerer at forvirre læseren), og der mangler en konklusion.

Indhold

- Farmaceuten på arbejdsmarkedet.
- Historie i farmacien
- Farmaci i fremtiden.
- Tidslinie for farmaceutisk historie.
- Uddannelsen for en farmaceut.
- Produktet
- Logbog

Uddrag

Begrundelse af valg af pågældende job

Det kommer egentligt som noget nyt at jeg lige valgte farmaceut, først kok, så advokat og nu farmaceut. Selv om der er store spræng imellem tror jeg at man kan mærke når man har valgt det rigtig. Jeg har nemlig altid drømt om at en dag skulle have et job som virkelig hjalp folk. Selvfølgelig hjælper alle job andre folk på en eller anden måde, men det skulle være noget andet end ham eller hende der sørgede for at vi alle havde mælk i køleskabet eller rundstykker søndag morgen (hvis det var det man lige havde brug for). Det skulle være noget der virkelig kunne ses, som f.eks. lære som arbejder i forskellige forsknings områder. Så jeg mente at farmaceut var et rigtig godt valg, som jeg ikke tror jeg vil laver om på! Jeg har altid interesseret mig for ting som der ikke var en logisk forklaring på. Som ting man ikke kender til. Jeg ville gerne være en af dem som fandt ny viden indenfor biologi og fysik. Så valget på farmaceut kunne næsten ikke være bedre syntes jeg selv. Efter-
som det opfylder alle mine interesser!

Informationsfarmaceut

Jeg har f.eks. læst en artikel på ug.dk om en damme som ikke ligefrem ligner en farmaceut når hun går ned af gangen på arbejdet. Lisbeth Ebbe Jørgensen er 31 år og arbejde i et firma der hedder Nycomed hun er det man kalder en informationsfarmaceut. En farmaceut skal vide alt om et lægemiddel og hendes job er at kunne svare på alle spørgsmål som kunder og læger har om firmaets produkter. Det er bare ikke alt let at skulle side ved en telefon at besvare spørgsmål, nogle gang kræver det lidt ekstra arbejde. Farmaceut var allerede noget som vækkede hendes interesse i 9. klasse som det også gjorde ved mig. Hun havde været i praktik på et apotek, hvor de dengang selv blande cremer og lign.
Jeg har godt nok ikke selv været i praktik sådan et sted. Men jeg tror det er fordi jeg er sikker i min sag. Det var nok til 9. klasses afgangsprøven i mundtligt biologi hvor jeg trak et spørgsmål om netop sygdomme og immunforsvare at jeg kun- ne vise hvad jeg kunne. I de 24 timer jeg havde til... Køb adgang for at læse mere

OSO om farmaceut

[7]
Bedømmelser
 • 12-04-2011
  Det er en rigtig fin opgave. Den hjalp med forskellige informationer som er svære at finde andre steder.
 • 18-12-2011
  jeg synes det er en god opgave, du får mange gode informationer som du kan bruge
 • 25-12-2012
  Han kommer rundt om det hele..
 • 10-01-2012
  Tak den er vedunderlig, den gav mig masser informationer. Du er virkelig god!