Fordybelsesområde: Babettes Gæstebud

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA, Kristendomskundskab FSA
  • 12
  • 2
  • 1126
  • PDF

Fordybelsesområde: Babettes Gæstebud

Opgaven besvarer f.eks hvordan søstrenes forhold er til hinanden, hvilken rolle Babette har i filmen, hvem de vigtigste personer er i filmen.

Opgaven er lavet til filmen Babettes gæstebud af Gabriel Axel.

Elevens kommentar

jeg vil måske råde andre til at opsætte det på en pænere måde:)En god ide kunne også være at prøve at sætte General Lövenhielm op som modsætninger, det vil læren blive glad for at se!:)

Indhold

Personkarakteristik
I filmen
Puslespils opgave
Baronesse Karen von Blixen-Finecke

Uddrag

"Babette er en ung kvinde, som var køkkenchef på en restaurant i Paris. Men uheldigvis kom der borgerkrig i Frankrig, og hun mistede alt, derfor flygtede hun til Danmark. Babette kom i styrtene regnvejr og bankede på de to søstres dør. Martine og Filippa besluttede sig for, at tage sig af hende. Hun nød meget at være i Danmark og da hun så vandt 10.000 frank, ville hun give en fransk middag på den afdøde præsts 100 års dag. De to søstre gav hende lov, da hun aldrig havde bedt dem om noget før. De var bange for at hun ville forlade dem, men hun ønskede ikke at rejse tilbage til Frankrig. Da Babette kom til Danmark, var der ingen der vidste at hun kunne finde ud af at lave mad. Babette er en der er god til at holde livsmodet oppe."

" Efter præstens død, er folk begyndt at snyde hinanden. Ingen kan lide hinanden mere, som de altid har gjort. Alle sidder og mundhakkes over nogle små ting, som ingen betydning har. Filippa og Martine er ikke så glade for de sure toner under møderne, der er Babette også god til at få dem til at lade være, med snakke grimt til hinanden. "... Køb adgang for at læse mere

Fordybelsesområde: Babettes Gæstebud

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.