"Fucking Forelsket" af Nils Schou | Romananalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 12
 • 12
 • 3454
 • PDF

"Fucking Forelsket" af Nils Schou | Romananalyse

Opgaven indeholder en analyse og fortolkning af romanen "Fucking Forelsket" af Nils J.A. Schou fra 2003.

Indhold

Forsiden
Resume
Personkarakterstik
Monikas Version
Hundelorteprincippet
Sproget
Fortsættelsen
Sproglige virkemidler
Perspektivering
Læselog
Fortsættelsen
Berettermodellen
Min vurdering

Uddrag

Forsiden
Forsiden til bogen, Fucking Forelsket, har en klar gul baggrundsfarve med en sort tekst øverst, hvor der står forfatterens navn. Lige under dette står med samme skrifttype dog lidt større, første del af bogens titel, ''Fucking''.
I midten men lidt til højre ses et rødt hjerte med pigtråd bundet omkring. Herpå er et billede sømmet fast. En skygge fra hjertet og en fra billedet ses mod venstre. På dette billede er en pige, som formodes enten at være Judy eller Monika, men det får vi ikke forklaret i romanen. Vi går ud fra, at det er en af disse personer, da det er de to eneste kvinder, vi hører om.
Under hjertet er endnu en tekst i samme type som tidligere nævnt. Her ses også den store skrift, som det første af titlen. Dette er blot det sidste ord af romanens titel, nemlig ordet ''Forelsket''. Aller nederst er forlagets navn skrevet med samme skriftstørrelse som forfatterens navn.
Al denne tekst er skrevet som blyantstreger, hvilket kunne vise, at dette er en dagbog, som er skrevet i hånden. Hvert bogstav er bestående af mange blyant streger, der viser at dette er en dreng, som har tid, en dreng, som tænker meget. Muligvis er det skrevet, fordi det er gået op for ham på det tidspunkt, at han er forelsket og ikke kan tænke på andet, og derfor bliver han nødt til at skrive om sin forelskelse.

Hjertet på forsiden er krøllet, der ligner noget, som kunne være lavet af papmache. Det ser mere naturligt ud, når det er krøllet, eftersom et hjerte i en menneskekrop ikke er helt rent og glat. At hjertet er krøllet viser også, at kærligheden ikke altid er let og glat, men nærmere svær og næsten kruset.
Pigtråden om hjertet viser, at kærligheden er svær, og er man først blevet forelsket, er det næsten umuligt at stoppe det igen. Forelskelsen kan ikke bryde ud, da der er pigtråd fastbundet på hjertet. Hjertet er Andreas', og han kan ikke få kærligheden til at forsvinde, efter han er blevet vild med Monika.
Billedet er sømmet fast til hans hjerte, fordi han ønsker, det skal blive der. Det er et sløret billede, og det er svært at tyde, hvem det er. På billedet ses i baggrunden ild, som viser, at kvinden herpå er noget farligt, og noget man ikke kan nærme sig, da man brænder sig på det, og man bliver såret. Ud fra dette vil jeg gætte på, at det er et billede af Monika.

Titlen på romanen viser, at bogen handler om en forelskelse, som der bliver forbandet. Han forbander den, fordi han ved, han ikke kan få Monika, da Tom P er kærester med hende, og fordi hun er kønnere end ham, og mere populær end Andreas selv er.

Resume
Romanen, Fucking Forelsket, er skrevet af Nils Schou. Den handler om en teenagerdreng, Andreas. Til sin afdøde mor skriver han en dagbog, hvor han fortæller om sin far og lillebror. Han fortæller om skolen, hvor han, som på alle andre skoler, er blevet venner med den, der er øverst i hierarkiet, ved hjælp af røvslikkeri. Denne dreng har en kæreste, som Andreas bliver forelsket i. Til en fest får hun for meget at drikke, og Andreas tager hende til udpumpning.
Herefter bor hun i det skjulte hos ham. Andreas lyver, når han fortæller, at han er forelsket i en anden. De bliver nu meget godt venner, og hun bor her længe. En dag kommer hendes forældre for at hente hende. Bogen ender med, at Andreas kommer ud for en ulykke. Da han vågner på hospitalet, sidder pigen der, og hun er nu forelsket i ham. Herefter bliver de kærester.

Personkarakterstik
Andreas er en dreng på 15 år, som bor hos sin far, Bjarne, sammen med lillebroren, Filip. Selvværdet er hos Andreas lavt, og han mener selv, at han er grim og ikke har fortjent en pige som Monika. Dog håber han på, at hun vil blive forelsket i ham, selvom hun i starten af bogen ikke kender Andreas' navn. Hun er kærester med Tom P, som er skolens konge, og ham har Andreas fedtet sig ind på, og de går nu sammen. Forelskelsen fylder meget i Andreas' liv, og det er beskrevet, ved at han ikke kan tænke på andet.
Alt dette fortæller han om i sin dagbog, som han skriver i hver dag. Dette sker i et håb om, at moren, Judy, læser med, på trods af at hun er død. Det bliver beskrevet, hvordan han håber, at hun om natten sniger sig ind og læser med. Dog siger han selv, at han ikke helt tror på det, men han håber, og tror på at hun ikke helt har forladt ham, selvom hun nu er død... Køb adgang for at læse mere

"Fucking Forelsket" af Nils Schou | Romananalyse

[4]
Bedømmelser
 • 28-09-2011
  Synes det er en fantastisk opgave! stor hjælp
 • 17-01-2011
  Meget flot opgave, jeg syntes den er perfekt.
 • 19-03-2014
  Vild god opgave, med mange gode punkter.
 • 07-11-2010
  Den er helt perfekt! ..