Alkohol - Beskrivelse af Alkohol og forsøg

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 12
  • 11
  • 2359
  • PDF

Rapport: Alkohol - Beskrivelse af Alkohol og forsøg

En videnskabelig rapport, som går i dybden med fremstillingen af alkohol via gæringsprocessen, destilleringen af alkohol og forbrændingen af ethanol i kroppen. Denne rapport tager også udgangspunkt i hvad ethanol er og hvordan den i dag er en del af vores hverdag.

Lærers kommentar

Det er en meget flot rapport. Du beskriver grundigt og detaljeret både den teoretiske som den praktiske del af opgaven. Der indgår mange faglige begreber i opgaven, og du forklarer dem på et let forståeligt sprog. Meget flot.

Indhold

Indledning 2
Hvad er alkohol/ethanol 3
Fremstillingen af alkohol via gæringsprocessen 4
Destillation af alkohol 5
Forbrændingen af ethanol i kroppen 5
Genstande og promilleberegning 6
Antabus 6
Forsøgene 7
Litteraturliste 10

Uddrag

 Indledning

Ordet alkohol er i dag et meget kendt ord for det oprindelige stof, ethanol.
Faktum er at ethanol i dag bruges til fremstillingen af mange ting som indgår i vores hverdag, bl.a. spiritus, øl, osv.
Alkoholer anvendes i dag i kosmetikken som opløsningsmidler, især i parfumer og hår- og neglelak. Når produktet bliver påført, fordamper alkoholen.
Ethanol bliver dog også brugt på bilfabrikker, men det er også kendt for at være et desinfektionsmiddel på bl.a. hjem, sygehuse, da ethanol indeholder et giftigt egenskab som virker dræbende mod bakterier. For at kunne dræbe bakterier effektivt med et giftigt middel, skal middelet indeholde mindst 70 % ethanol.
Efter en tilstrækkelig indtagelse af alkohol i kroppen, vil man opleve en rus – det samme som at være ”fuld”, som vi siger det nu om dage. Bivirkningerne er noget som vi alle kender meget godt til, de er nemlig hovedpine, kvalme og svimmelhed. Tømmermænd oplever man også – altså en slags ubehag af varierende styrke.

 Hvad er alkohol/ethanol?
Når man taler om alkohol, så handler dette stof slet ikke kun om bruget, som mennesker foretager sig med alkohol. Hvis man taler om alkohol, er det utroligt vigtig også at se på dette stof fra kemiens side. Der findes tre forskellige typer af alkohol:

- Primære alkoholer – Her er OH-gruppen bundet til C-atom, som selv er forbundet med ét andet C-atom. Det betyder naturligvis at C-atomets struktur er følgende: CH2OH.
- Sekundære alkoholer – Her er OH-gruppen forbundet med et C-atom, som selv er forbundet... Køb adgang for at læse mere

Alkohol - Beskrivelse af Alkohol og forsøg

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.