Globalisering | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Geografi FSA
  • 12
  • 10
  • 1929
  • PDF

Globalisering | Rapport

En rapport som omhandler globalisering.

Opgaven er bygget op over Anthonberg-marcipanbrød, og hvordan globaliseringen har betydning for et Dansk firma.

Indhold

Hvilke materialer består marcipan af?
Hvor i Verden kommer materialerne fra?
Hvor nøjagtigt ligger Anton Berg?Hvorfor bliver produktet fremstillet der?
Hvilke lande handler Toms med?
Hvorfor ikke Samarbejde med Asien?
Globalisering?
Danmark vs. Brasilien?
Konklusion

Uddrag

Indledning:
Vi har valgt emnet marcipanbrød, da det lød meget spændene. Alle os danskere i dag spiser denne eksklusive chokolade, og da Anthon Berg er utrolig kendt, og noget af det ældste danske chokolade. Var dette en oplagt mulighed.

Vi er gået i dybden med hvilke ingredienser, og hvilken behandling af råvarer der skal til, for at fremtrylle den dejlige Anthon Berg chokolade. Og gjort store overvejelser om hvorfor Anthon Berg har deres fabrikker i DK og USA.

Anthon Berg har ingen interview ville give. Da de var ude for en sådan forespørgsel som denne, minimum en gang om ugen.

---

Abrikoskerner kommer primært fra Kina, og stammer fra en helt anden frugt end de abrikoser, vi kender fra grønthandleren. Frugtkødet kan kun bruges til dyrefoder, men selve kernen er meget eftertragtet blandt os mennesker. Træerne vokser vildt i bjergene, og stenene fra abrikoserne bliver indsamlet af bønder, som leverer dem videre til større virksomheder, som knækker stenene og renser samt pakker kernerne.

Kakaomasse/Kakaosmør:
Kakaomasse og Kakaosmør får man ud af kakaobønnerne, ved en ristning af bønnerne, og derefter formales de, dermed dannes kakaosmørret. Kakaomassen fås ved en blanding af sukker og chokolade under varme og en kraftig omrøring. Anthon Berg anvender Criollo og Trinitario bønner fra bl.a. Papua Ny Guinea og Venezuela Brasilien... Køb adgang for at læse mere

Globalisering | Rapport

[1]
Bedømmelser
  • 25-03-2011
    Bedøm opgaven og tjen 15 point