Projektopgave om jødeforfølgelsen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FP9
  • 10
  • 12
  • 3679
  • PDF

Projektopgave om jødeforfølgelsen

Projektopgave om jødeforfølgelsen og om det kan ske igen?

Indeholder en beskrivelse af jødeforfølgelsen under Hitlers styre, plus en diskussion og beskrivelse af hvorvidt sådan en ting kan finde sted igen med henblik på Muhammedkrisen.

Problemformulering

Jeg vil i min opgave undersøge, om der er tendenser i vores samfund i dag, der kan føre til en folkeforfølgelse i stil med jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig.

Indhold

• Indledning s. 3
• Problemformulering s. 3
• Emneuddybning – jødeforfølgelsen s. 4- 7
- Hitlers vej til magten og 2. verdenskrig
- Nazismens grundideer
- Hitlers had til jøderne
- Hadet til jøderne, gennem tiden
- Jøderne udryddes
- Auschwitz
• Analyse af emnet – Vesten vs. Islam s. 8-10
- Islam vs. Kristendommen, historisk set
- Islam vs. Kristendommen i nyere tid
- Muhammed tegningerne
- Danskernes reaktion
• Konklusion s. 11-12
• Litteraturliste s. 13

Uddrag

Indledning

Min opgave handler primært om jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig og muslimerne i Danmark i dag. Mit syn på opgaven er at komme frem til min holdning til, om en mulig gentagelse af jødeforfølgelsen kan være mulig. Jeg synes det er et spændende emne, når man ser på hvordan racismen og angsten har udviklet sig i Danmark siden 11. september, Muhammed krisen og en lang række andre begivenheder. Jeg finder det desuden også interessant, at se på jødeforfølgelsen i netop denne sammenhæng, i det jeg ser antydninger til forfølgelse af enkelte folkeslag eller kulturer, som på visse måder kan minde om datiden.

Emneuddybning – Jødeforfølgelsen

Forfølgelsen af jøderne foregik under 2. verdenskrig, i nær sammenhæng med en række historiske begivenheder, personer og begreber. Adolf Hitler og nazismen spiller en væsentlig rolle i forbindelsen med forfølgelsen af det jødiske folk. Derfor finder jeg det i de kommende afsnit relevant at fortælle om den historiske sammenhæng, om hvordan Hitler og nazisterne kom til magten og hvordan der blev dræbt ca. 6 millioner jøder under forfølgelsen i 2. verdenskrig.

Hitlers vej til magten og 2. verdenskrig:
I 1933 overtog Hitler magten af Tyskland med sit nazistiske parti. På det tidspunkt var der i Tyskland rigtig stor arbejdsløshed, ca. 6 millioner tyske borgere var arbejdsløse i 1933 og Tysklands økonomi, gik ikke fantastisk godt, efter deres nederlag under 1. verdenskrig. Dette lovede Hitler den tyske befolkning, at han ville lave om på, først og fremmest lovede han arbejde til alle de arbejdsløse, derudover ville Hitler gøre Tyskland til et storrige. Hitler var også smart, han holdte lange taler osv. om det jødiske folk, han fortalte bl.a. de ren blodet tyskere, at det var jøderne der var skyld i Tysklands økonomiske krise og andre nederlag der fulgte Tyskland dengang. Derfor gik der ikke lang tid før rigtig mange tyskere så ned på jøderne og troede på det Hitler fortalte om dem. Hitler havde fået gjort jøderne til ”syndebukke”, i en tid hvor Tyskland ikke havde det let.
Så ved valget i 1933 havde Hitler, sammen med hans nazistiske parti, fået nok tilhængere til at... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om jødeforfølgelsen

[1]
Bedømmelser
  • 22-01-2009
    meget fin opgave. godt skrevet

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om jødeforfølgelsen, har også downloadet