Jupiter | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 11
  • 21
  • 4081
  • PDF

Jupiter | Rapport

Rapporten gennemgår teorierne for Jupiters dannelse, forklarer de fysiske forhold på Jupiter og kommenterer på Jupiters indflydelse på Jorden.

Indhold

3. Indledning
4. Jupiters Historie
5. Fakta om planeten Jupiter
- Opbygningen
- Teorierne
- Stormene
6. Fakta om planeten Jupiter fortsat
- Jupiter og Solen
- Ringsystemet
7. Fakta om planeten Jupiter fortsat
- Afstanden mellem Jorden og Jupiter
8. Et helt lille solsystem
- Callisto, Io, Ganymedes og Europa
- Solen uddør
9. Et helt lille solsystem fortsat
- Europa og Io
10. Et helt lille solsystem fortsat
- Ganymedes og Callisto
11. Hope – Selvvalgt emne
- Brændstof
- Stråling
- Dvale og DADLE
12. Hope – Selvvalgt emne
- Kunstig tyngdekraft

Uddrag

Indledning
Jeg vil nu påbegynde mit rapport forløb om planeten Jupiter i vort solsystem. Jeg vil komme ind på nogle af de oftest stillede spørgsmål om Jupiter. Jeg vil også skrive om Jupiters historie, dens fremtid og dens betydning for de fremtidige leveforhold for menneskene. Grunden til at jeg valgte at skrive netop om Jupiter, er at det (i min opfattelse) måske er en af de planeter, der har den største indflydelse på menneskets beståen. Dette vil jeg selvfølgelig også komme ind på. I dette forløb forventer jeg at jeg vil lære en masse nye ting, som jeg ikke før har hørt om. Og få sat tingene lidt mere i perspektiv, da dette univers er det vi mennesker ved mindst om.

Mit selvvalgte emne HOPE skal forklare hvordan man har tænkt sig at komme ud til Jupiters måne Europa, og udforske området. Det er et emne som jeg interesserer mig rigtig meget for, måske fordi at det har så meget med menneskets fortsatte leveforhold at gøre, men måske også fordi udforskningen af nye ting, fascinerer mig.

Jupiters Historie
Der er ingen der ved hvem der opdagede Jupiter, men vi kan næsten være sikre på at mennesker i tusinder af år har været fascineret af denne smukke lysende planet.
Jupiter er den mest synlige af alle planeterne i vores solsystem, og også den største. Jupiter har fået sit navn fra romerne. Romerne navngav den store lysende planet Jupiter efter en af deres guder. Romerne tilbad Jupiter som guden over regn, torden og lynild. Romerne byggede store templer på bakketoppe, for at ære deres gud. Grunden til at de byggede dem på bakker, var fordi det var der deres gud oftest kom til syne, i form af et lyn. Efter som tiden gik, begyndte folk at lære mere og mere om planetens bevægelser hen over himlen... Køb adgang for at læse mere

Jupiter | Rapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.