Rapport om Afrika

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Historie FSA
  • 10
  • 8
  • 1387
  • PDF

Rapport om Afrika

FSA-Rapporten i Historie berører Afrika's udvikling fra uopdaget land til koloni, fra mødet mellem europæerne og afrikanerne, til kolonisering, og slutteligt kampen om Afrika. Opgaven besvarer, med tekst og billeder, hvorledes Afrika har været mål for fremmede magter lige siden det opdagedes, og inkluderer en god beskrivelse af landets geografi med særskilt fokus på udviklingen i Congo.

Skolehjælpen.dk's kommentar

En udførlig opgave med gode pointer, og præcise data. Litteraturhenvisningerne kunne være mere præcise, materialet er sammensat fra internetsider, samt "Historiebogen".

Indhold

1.0) Besvarelser ang. kolonier og Krig
2.0) Kapløbet om Afrika
3.0) Litteraturhenvisninger

Uddrag

Selve måden man koloniserede på var forholdsvis simpel. Den, der først lavede en aftale med kongen/høvdingen af området, og satte landet under f.eks. Frankrig, havde erobret området.
Metoden var næsten altid ’’lov alt, hold intet’’, altså enten
tvang man som regel kongen/høvdingen af området til at underskrive en aftale med militær magt, eller man svindlede sig til området med en traktat, der ikke var andet end fup og fidus. Efter en kort periode var hele Afrika delt mellem
de europæiske lande. Men ikke alle lande var helt tilfredse med deres landareal.

Men eftersom europæerne ikke kunne enes om at dele Afrika imellem sig indkaldte Tysklands daværende kansler Otto von Bismarck i året 1884 samtlige lande/stater med interesser i Afrika til et stormøde i Berlin -... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Afrika

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.