OSO om mekaniker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om mekaniker

OSO som giver en oversigt over mekanikeruddannelsen og beskriver uddannelsesforløbet og arbejdsudsigterne, herunder lønnen og mulighederne for at blive selvstændig. Den beskriver endvidere problemerne med at få en læreplads og et job som nyuddannet.

Problemstilling:
Er det svært at få økonomien til at løbe rund under uddannelsen?
Er det svært at få en læreplads?
Hvordan er mulighedere for at blive selvstændig?
Hvordan er jobmulighederne efter uddannelsen?

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler en evaluering af egen indsats.

Indhold

Emnebegrundelse
Problemstilling
Opbygning af opgave
Hvordan kommer min fremtid til at se ud?
Hvad er en mekaniker?
Uddannelse
Er det svært at få økonomien til at læbe rundt under uddannelsen?
Hvordan er mulighederne for at blive selvstændig?
Er det svært at få en læreplads når du er færdig med din uddannelse?
Hvordan er job mulighederne efter uddannelsen?
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Emnebegrundelse:
Jeg har valgt emnet mekaniker, fordi jeg altid har syntes det har været spændene at rode med mekanik. Jeg startede med at reparere cykler, da jeg var lille og efter der efter blev det crooser, pocketbike og scooter, og har ligeledes hjulpet min far med at lave bil, så det har altid haft min interesse. Det fede ved at være mekaniker er, at man skal bruge sine hænder, man sidder ikke stille hele dagen lang, samtidig med man skal bruge hjernen, fordi der kan nemt opstå problemer hvor du bliver nødt til, at improvisere for at finde den rette løsning.
Jeg var i brobygning på EUC i 8 klasse ved bil fly og andre transportmidler. Min interesse for motorer og i det hele taget køretøjer, voksede da jeg var der. Så jeg håber på, at jeg er blevet endnu klogere på emnet, når jeg engang er færdig med opgaven.

Opbygning af opgaven
Jeg starter med at skrive om, hvordan jeg regner med min fremtid kommer til at se ud. Hvilke skoler jeg skal gå på, om praktikken, hvor jeg skal arbejde, når jeg er færdig med uddannelsen, og hvordan jeg vil bruge min tid. Der efter fortæller jeg om, hvad en mekaniker er og om uddannelsen, om hvordan den forgår med grund- og hovedforløb. Hvad en mekaniker laver når han er på arbejde, hvilke ting der er vigtige, og hvor mange penge man får under uddannelse.
Jeg besvarer problemstillingerne, som omhandler økonomi, læreplads, opstart og funktion som selvstændig og jobmulighederne efter endt uddannelse. Jeg slutter med konklusion og litteratur liste. I min konklusion, fortæller jeg om hvordan det har været, at arbejde med emnet og hvilke nye ting, jeg har lært og fået bekræftet.

Hvordan kommer min fremtid til at se ud?
Hvis det er mekaniker jeg vælger, og det kommer til at gå som planlagt. Så vil jeg tage EUC efter efterskolen. Når jeg så er udlært om 4 år, vil jeg finde et værksted jeg kan arbejde på.

Det ville være fedt, hvis jeg kunne indgå en aftale med min praktikplads om mulighed for senere job, mens jeg var i praktik. For det første så kommer, jeg til at kende de mennesker, jeg arbejder sammen med, og det vil sige, at jeg ikke skal tænkte på, at skulle et helt nyt sted hen og lære en masse nye mennesker at kende. Ikke fordi det er problematisk, men når jeg kender personerne på forhånd, og ved hvordan vi arbejder bedst sammen, så vi kan støtte op om hinanden bedst muligt og indgå i forskellige opgaver osv.

Det sted jeg helst ville hen og arbejde, både i praktik men også efter endt uddannelse, er BMW. Jeg er meget fascineret af mærket, den måde de laver deres biler på, helt fra design til motor. Men der... Køb adgang for at læse mere

OSO om mekaniker

[4]
Bedømmelser
 • 20-02-2012
  det hele er godt og jeg kunne bare bruge alt hvad der stod i den til mit oso det du har skrevet er genial. men jeg synes at starten er det bdste da jeg har svært ved at starte på noget når det handler om en tekst. jeg synes ikke det mangler noget i denne opgave.
 • 16-02-2014
  Jeg er selv ved at skrive min OSO opgave og har derfor hentet inspiration her fra.
 • 15-01-2015
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Den var ok fik mange god ider
 • 09-01-2011
  Den er udemærket, kan godt bruges til at få gode idéer til hvad man skal skrive.

Andre brugere, der har downloadet OSO om mekaniker, har også downloadet