Projektopgave om Nelson Mandela

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • Ingen givet
 • 25
 • 4654
 • PDF

Projektopgave om Nelson Mandela

Projektopgave fra 9. klasse om Nelson Mandela.

Problemformulering

Vi har valgt at skrive om Nelson Mandela fordi, han har været med til at føre retfærdigheden frem i Sydafrika. Vi tror det er et spændende emne og vi ved ikke ret meget om det. For at opfylde opgaven har vi lånt bøger på biblioteket og informationer fra Internettet.
Efter projektforløbet regner vi med at have fundet ud af en masse om Nelson Mandela.

Indhold

Problemformulering 2

Nelson Mandelas første år 3

Studier på Fort Hare 4

Flugten til Johannesburg 5

Hjælpen til den almindelige borger 6

Frihedserklæringen 7

Nelson Mandela anklaget 8

De første år i fængsel (1956-1961) 9

Nelson Mandela går ”under jorden” 10

Den sorte Pimpernel 11

Robben Island 12-13

Apartheid 14

Kampen mod Apartheid 15

Statistik over andel af jord i Sydafrika 16

Nelson Mandela bliver fri 17

Det første frie valg 18

Nelson Mandela som præsident 19

Sydafrikas betydning for Nelson Mandela 20

Mandelas betydning for Afrika 21

BNP statistik 22

Konklusion 23

Ordliste 24

Fremlæggelsen

Uddrag

Nelson Mandelas første år.

Den 18. juli 1918 blev Nelson Mandela født, i landsbyen Mweso i Transkei. Hans fulde navn er Rolihlala Madika Mandela. Hans far var en rig adelsmand med 4 koner. Han var høvding af en stamme og rådgiver for Tembulands konge. Da Mandela var nyfødt, blev faren afsat som høvding og hans formue blev taget fra ham samtidig med, at han mistede sin kraal, som svarer til en europæisk bondegård.
Mandelas mor flyttede sammen med Mandela op til hendes hjemby, hvor de kunne få hjælp af hendes familie. Her fik Mandela en god opvækst. Da faren havde mistet sin kraal, havde han intet sted at bo, så han boede på skift ved sine 4 koner.
Da hans far døde, flyttede Mandela ind ved Tembulands konge. Der blev han behandlet meget godt. Årene hos Tembulands konge var nogen lærerige år, for her lærte Mandela meget om at stå i spidsen for forskellige ting, men samtidig lytte til, hvad andre sagde, som der så også viste sig, han ville få brug for senere hen.
Mandela var meget heldig, for han var den første fra sin familie der kom i skole. På det tidspunkt var han 16 år gammel. På sin første skoledag fik Mandela sit engelske fornavn ”Nelson”. Han var dygtig i skolen, og den normale eksamen, som varede i 3 år tog Mandela på 2 år.
Herefter startede han på en anden skole, hvor han for første gang studerede sammen med nogle andre, der kom fra andre stammer og andre lande end Sydafrika.

Studier på Fort Hare

I 1939 blev Nelson Mandela som 21 årig indskrevet på Universitetet i Healdtown. Det var en stor chance for Nelson at komme til at læse på Fort Hare.
Hvis han kom ind var han en af de få sorte der kom ind på Fort Hare. Han måtte indordne sig under de hvides holdninger og principper.
Det var den engelske moral der herskede på Universitetet. Selvom de sorte var i deres eget land var det Kolonialisterne specielt englænderne der styrede skolerne og kirkerne.
Trods de gode vilkår på skolen følte Nelson en trang til at kæmpe for retfærdigheden. Ikke kun på grund af problematikken mellem de sorte og hvide. For på Fort hare var det de ældste elever der havde flest rettigheder. Med Nelson Mandela i spidsen gik de yngste studerende til universitetets forstander for at klage. Nelson og de yngste... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om Nelson Mandela

[19]
Bedømmelser
 • 14-02-2004
  Opgaven er ok.. Jeg synes godt nok der mangler lidt mere fylde.. Ja der står at opgaven fylder 28 sider eller sådan, men uden alle de mellemrum og sideskift fylder den højst 12.. Der mangler også en litteraturfortegnelse..
 • 04-02-2014
  Fint skrevet, dog lidt ærgerligt at der kun står en halv sides tekst på hver side. Der mangler også en kildeangivelse :)
 • 18-04-2015
  Bedømt af Forælder Til elev i 8. klasse
  tak for hjælpen nu har jeg lært ved jeg mere end jeg havde gjort før
 • 11-06-2014
  god og hjælpsom opgave.