OSO om diætistuddannelsen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om diætistuddannelsen

OSO opgaven undersøger diætistuddannelsen og den gymnasiale ungdomsuddannelse, som er et af adgangskravene. Den undersøger også efter- og videreuddannelse, samt hvordan en diætist arbejder og hvad han eller hun tjener.

Indhold

Forord - side 3.
Indledning - side 4.
Hvad er en diætist - side 5.
Frederiksborg gymnasium - side 6, 7, 8, og 9.
For at blive diætist - side 10, 11 og 12.
Uddannelsen - side 13, 14, 15 og 16.
Efter- og videre uddannelse - side 17.
Hvordan foregår et besøg for en diætist - side 18.
Konklusion - side 19.
Kildeangivelse side - 20.

Uddrag

Forord.

Jeg hedder X, og jeg har valgt diætist at arbejde med. Jeg går på Oure idrætsskole og spiller fodbold. Jeg elsker Oure, og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg valgte at tage på efterskole for at udvikle mig socialt. Jeg har den lykkeligste tid i mit liv her på Oure. Jeg valgte lige præcis Oure pga. af sporten, da der er træning hver dag, hvilket betyder, at jeg ville udvikle mig mest muligt.

Men da Oure desværre ikke varer hele livet, bliver jeg nød til at tænke frem af. Jeg har tænkt meget over, hvad emnet skulle være, men jeg valgte at skrive om diætist, fordi kroppens funktioner, sundhed og ernæring interesser mig. Jeg vil meget gerne komponere sundhed og ernæring med sport - meget med sport endda. Sport har altid haft en rigtig stor indflydelse på mit liv, og det har altid påvirket mig rigtig meget, derfor har det skabt mig en stor interesse. Sundhed, ernæring og kroppens funktioner, synes jeg, også indgår i sport. De hænger sammen, for uden sund mad og kroppens funktioner, kan du ikke dyrke sport på eliteplan.

Men som sagt har jeg tænkt utrolig meget over, hvad jeg skulle arbejde med, for hver gang man vælger noget, vælger man noget andet fra. Med alle de spændende ting man kan blive i den tid som vi lever i, er der svært at tage det rigtige valg. Jeg synes, det er så svært at tage stilling til det nu. Jeg føler mig slet ikke moden nok til at bestemme min fremtid. Hvis det stod til mig, var der mindst 1000 ting, jeg gerne ville være.

Jeg håber, at jeg efter denne uge, finder frem til, om man kan få sport ind under jobbet diætist. Jeg vil finde frem til, om diætist bliver for kedeligt for mig i længden, og hvordan deres arbejdsdage foregår. Hvor meget de har med sportens verden at gøre, og om professionelle sportsudøvere bruger diætister... Køb adgang for at læse mere

OSO om diætistuddannelsen

[9]
Bedømmelser
 • 27-12-2014
  Bedømt af Forælder Til elev i 1.-10. Klasse
  Opgaven har et klart og godt budskab, men for mange uinteressante informationer. Opgaven satte en masse tanker igang, som jeg kan bruge til min egen OSO.
 • 21-01-2010
  Den del der ga mig den bedste inspiration var konklusionen, som var det samlede svar.
 • 17-01-2013
  super....til videre brug og læring herom
 • 09-11-2012
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  God opgave - mangler dog mere information om uddanelsen