OSO om ejendomsmægler

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om ejendomsmægler

OSO som fokuserer på jobbet som ejendomsmægler og undersøger bl.a. lønudsigterne, uddannelsesvejen, forholdet mellem karriere og familieliv og de forskellige arbejdsopgaver som ejendomsmægler. Herudover skriver eleven også om sin egen karrierevej (HHX) og herefter de mulige uddannelser, der opfylder kravene til at kalde sig ejendomsmægler.

Problemstilling
Hvorfor er bolig markedet faldet så meget på det sidste?
Hvordan kan jeg forholde mig til den svingende løn?
Hvilken uddannelse skal jeg bruge for at blive ejendomsmægler?
Hvordan vil jobbet som ejendomsmægler hænge sammen med et fungerende og succesfuldt familie liv?

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Strukturen kunne godt være bedre, og kildelisten bør uddybes.

Indhold

Indledning
Problemstilling
HHX (Højere Handels Eksamen): Grundforløb, Adgangskrav
Om jobbet som ejendomsmægler
Fremtidsmuligheder
Kildeliste

Uddrag

Indledning

Jobbet som ejendomsmægler har jeg altid haft en vis interesse for. Jeg har selv arbejdet hos Nybolig A/S i Ringsted, som piccolo. Det var et meget spændene job, ikke bare et normalt job for 16 årige, som avis bud og medarbejder i et supermarked. Det var et psykisk udfordrende job, som gjorde det meget spændene, at få lov til at sidde lige ved siden af de rigtig ejendoms mæglere i sin skjorte og fine sko, fik en til at føle at man gjorde en forskel, og det er jo det folk gerne vil nu til dags, være en betydningsfuld person for samfundet. Jeg fik et stort indblik i deres hverdag, og var nærmest en lille sekretær for dem, det gav mig blod på tanden og fik mig til at brænde for netop den uddannelse. Jeg lavede salgsopstillinger og satte sagerne i orden osv. Den tid jeg arbejdede hos Nybolig i Ringsted har givet mig et stort indblik i branchens fag og hvad det vil sige og være ejendomsmægler. Jeg har indset at de ikke bare er nogle arrogante ”smartasses” men i virkeligheden er nogle virkelig flinke og sjove mennesker. Jeg så op til min chef og den måde han udførte sit job. Det har givet mig inspiration og mod til at vælge den uddannelse.

Boligmarkedets fald
Boligmarkedet er faldet meget de seneste par år, en stor del af skylden kan man skyde på finanskrisen. Man kan diskutere, hvad der udløste den. Internationalt var det de såkaldte subprimelån i USA, der blev givet til folk, der ikke havde en levende chance for at betale dem tilbage. Når lånerne ikke kan betale tilbage, så udløser det en usikkerhed om tab. Bankernes store udlån til specielt ejendomsmarkedet, der jo som bekendt kollapsede, idet priserne var helt urealistisk høje. Det skyldes at folk i deres fantasi troede at træerne vokser ind i himlen, så nogle købte huse i det de håbede på at det ville falde til deres fortjeneste ved at sælge huset videre til en højere pris, stedet for, at folk forventer prisstigninger, så begynder de at frygte prisfald. Og så kommer der tab. Endelig må man ikke glemme alle de store virksomheder i USA der kollapsede sammen med bilindustrien, også her var boligmarkedet inde i en ond spiral. Finanskrisen påvirker i høj grad den reelle økonomi - arbejdsløshed, investering og forbrug.Så alt i alt er den økonomiske krise et udslag af menneskets grådighed og forfængelighed.

Løn
Mange ejendomsmæglere arbejder på fuld provision. Det vil sige, at de får løn for hvert salg, de laver - og de får ingen løn i de perioder, hvor de ikke sælger noget. Den svingende løn vil nok altid være der. Man kan i enkelte tilfælde aftale en minimums løn med den arbejds giver man nu har... Køb adgang for at læse mere

OSO om ejendomsmægler

[31]
Bedømmelser
 • 03-02-2010
  Det der er godt ved opgaven er at han kommer godt rundt omkring det hele. og beskriver tingene godt. den del der gav mig bedst inspiration var nok familielivet og uddannelsen. der er lidt stave fejl, men det det store. Så glemmer han at lave mellemrum efter et pumtung somme tider. Ellers er der ik en finger at sætte på den.
 • 26-01-2010
  Har en god en længde med et rigtig godt indhold og layout. Man kan virkelig sige at han/hun har gjort sit arbejde godt. Jeg fik alt den hjælp jeg skulle bruge, synes ikke der mangler noget.
 • 24-12-2016
  Ok. kort og rimelig præcis gennemgang
 • 26-01-2015
  God opgave og en meget flot forside!