OSO om elektriker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om elektriker

OSO som undersøger uddannelsen til elektriker og de forskellige specialer (lys- og energiteknik, styrings- og reguleringsteknik osv.) Herudover redegør den også for en række regler og love, som man skal være opmærksom på som elektriker.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Der mangler en konklusion, og opgaven kunne godt have mere fokus på arbejdsudsigterne efter endt uddannelse.

Indhold

Teknisk Skole
Elektriker: Krav, Praktik, Økonomi, Uddannelsesforløb
Specialerne
Arbejdsløshed
Regler og love
Privat
Kildeliste

Uddrag

Teknisk Skole:

Jeg vil gerne være elektriker, derfor skal jeg ind på teknisk skole i Kolding (CEU) (her kan jeg dog kun tage grundforløbet, derefter kan jeg evt. komme til Åbenrå og tage hovedforløb). Der er et grundforløb og et hovedforløb, man starter med grundforløbet(obligatorisk del). Der er forskellige indgange man kan vælge, alt efter hvad man gerne vil være, men jeg skal ind på teknologi og kom-munikation. Jeg regner med at blive boende hjemme i starten når jeg er på skolen. Men hvis jeg ikke lige kan få praktikplads i mit område, er jeg os parat til at flytte.

Når man starter på uddannelsen som elektriker, kan man starte ude i praktik eller på skolen. Hvis man starter på skolen, har man først grundforløbet og derefter praktikken(og omvendt med ”prak-tikvejen”) Begge dele tager lige lang tid, men med skolevejen har man muligheden for at springe fra hvis uddannelsen ikke var noget. Så man skal være helt sikker på at uddannelsen er rigtig hvis man vælger praktikvejen.

Når man har tilmeldt sig grundforløbet på en uddannelse, kommer man ind til en samtale, og sam-men med en vejleder lave en uddannelsesplan. Grundforløbet plejer normalt at bestå af 20 uger, men jeg kan forlænge dette helt op til 60 uger, hvis jeg f.eks. ønsker at forbedre sine fagkundskaber i forhold til folkeskolen. Men det kunne os være for at bedre at kunne gennemfører EUD-uddannelsen. Jeg kan også supplere med gymnasiale fag for at senere kunne tage HTX eller HHX eksamen efter afslutning af igangværende uddannelse. Under grundforløbet vil der blive undervist i engelsk, tysk, dansk og matematik. Og samtidig bliver der undervist i det områdefag jeg nu har valgt.

Efter et grundforløb modtager jeg et bevis for de forskellige fag om man har bestået/eller ej. Og hvilket niveau man ligger på. Beviset er indgangskravet for at jeg kan komme ind på hovedforløbet.

Jeg skal selv sørge for at skaffe en praktik plads hvor jeg kan blive oplært i det speciale jeg nu har valgt. Det kan være utroligt svært at få den ønskede praktik plads, da der ofte er mangel på praktik-steder. Der er dog også mulighed for at jeg kan komme i skolepraktik, men så skal jeg også kunne bevise at jeg virkelig har forsøgt på at få den ønskede plads... Køb adgang for at læse mere

OSO om elektriker

[40]
Bedømmelser
 • 07-10-2008
  det er en nice måde at stille den op på, men man bliver nød til at læseden igennem og rette nogle små fejl, men ellers er den god
 • 16-12-2009
  mega god opgave.. beskriver rigtig godt omkring emnet, og er meget lærerig :)
 • 09-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  qwdhqwhdhrfhwefbhewhfwhbefhew
 • 28-02-2012
  Synes det er en god opgave