OSO om psykologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om psykologi

OSO som beskriver uddannelsen til psykologi og giver et overblik over psykologiens hovedområder, hvor der især fokuseres på Sigmund Freuds banebrydende teorier fra starten af 1900-tallet.

Problemformulering
Hvordan bliver man psykolog?
Hvad er en psykologs arbejde?
Hvad er adgangskravene for at blive optaget på uddannelsesstederne?
Hvilke fag skal jeg have?
Hvilket arbejde kan jeg få som uddannet psykolog?
Hvad er psykologi?

Skolehjælpen.dk's kommentar

Flot opgave med et super afsnit om Freuds teorier.

Indhold

Indledning side 2
Problemformulering side 2
Uddannelsen side 3,4,5,6,7
Karriere side 7,8
Psykologi side 8,9,10,11,12
Konklusion side 13,14
Evaluering side 14,15
Kildeangivelser side 15

Uddrag

Indledning
I min obligatoriske selvvalgte opgave har jeg valgt at skrive om psykolog uddannelsen, fordi jeg synes det virker som et spændende – og udfordrende job, og jeg synes også at psykologi er meget interessant. Jeg har altid kunne lide at hjælpe mennesker med en eller anden slags psykisk problematik, og jeg synes også selv, at jeg er god til det. Jeg er et forstående menneske, og jeg er god til at sætte mig ind i andres situationer, hvilket jeg formentlig mener, ville være positivt indenfor arbejdet som psykolog. Det at hjælpe et menneske, og se at det faktisk virker, giver også mig en utrolig god fornemmelse.
Det er ikke kun fordi, jeg kan lide at hjælpe mennesker, at jeg vil studere psykologi. Jeg er også meget fascineret af selve mennesket, hvad mennesket kan udrette, altså des intelligens, og hvorfor det enkelte individ handler og tænker som det gør.
Jeg ved endnu ikke helt præcis, om det er psykolog jeg vil være, da ens standpunkt nærmest kan ændre sig fra tid til anden. Til at starte med havde jeg egentlig valgt at skrive om advokatuddannelsen, fordi jeg synes Jura er spændende, men ærligtalt tror jeg mere at jeg føler for psykologi. Jeg vil også meget gerne, have noget mere viden omkring psykologi, og det er denne opgave jo ideel til.

Karriere
Som færdiguddannet psykolog, kan jeg få arbejde i det offentlige, på sygehuse eller som selvstændig psykolog med egen praksis. Der er mange muligheder at vælge imellem, og mange forskellige områder jeg kan arbejde indenfor. Fælles for psykologer er at de alle arbejder med menneskets psyke. En psykolog laver også test, undersøgelser, træning, rådgivning og undervisning. Det kan ske på en klinik med en person, det kan også være i grupper. Jeg ved ikke endnu, hvor jeg vil have job. Der er så meget at vælge imellem, og det kommer også... Køb adgang for at læse mere

OSO om psykologi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.