OSO om betjent

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om betjent

Her kan du finde inspiration til at skrive din OSO om politierhvervet.

Opgaven er skrevet i forbindelse med OSO i 10. klasse og undersøger politiuddannelsen med særligt fokus på ligestilling og kvinders rolle i politiet. Derudover gennemgår opgaven ansøgningskravene og det formelle omkring uddannelsen.

Problemformulering
Når vi i gruppen snakker om kvinder i politiet, var ét af spørgsmålene som ramte os: Har kvinder lige så meget autoritet som mænd? Fordi vi ikke har set så mange kvinder i politiet kom vi til at fundere over, om kvinder egentligt altid har haft retten til at søge ind i politiet?

Vi har også valgt at fordybe os i ligestilling, da vi selv ser politiet som en mandsdominerende arbejdsplads, så kan kvindelige betjente mærke ligestilling? Det er ikke nok med, at vi tror, at politiet er mandsdominerende for føler andre kvinder også det? Tør de

Indhold

Emnebegrundelse
Problemformulering
Politiskolen
Uddannelsen
Fordomme og ligestilling
Konklusion

Uddrag

Emnebegrundelse
Vi synes at jobbet som betjent lød spændende, da vi læste om det på nettet. Derfor fandt vi ud af, at vi gerne ville bruge en uge på at fordybe os i politiets arbejde. Det var selvfølgelig ikke nok at skrive om selve uddannelsen eller jobbet, vi skulle også kunne problematisere et emne, som havde noget med politiet er gøre. Straks tænkte vi på kvinder i politiet, fordi vi har hørt mange snakke om at der ikke bliver lagt lige så meget mærke til kvindernes arbejde inden for politiet som mændenes, i stedet for at holde os ved tanken, ville vi gerne finde svaret.

Vi vil gerne finde ud af hvad en kvindelig politibetjent egentlig mener om erhvervet som politibetjent. Nu til dags snakker man meget om, at kvinderne ikke rigtig bliver accepteret i de maskuline job, altså at mændene er mere foretrukne end kvinderne, når det handler om job som før i tiden blev set som en maskulin stilling. Men i det hele taget er vi gået ind i den her opgave, fordi vi undrer os og har fordomme. Vi ønsker at blive klogere på vores emne og vide hvordan kvinderne føler at jobbet som politibetjent er. For i det hele taget: Hvem skaber fordomme om kvinder? Er det os kvinder selv, eller er det mændene?

Politiskolen
Mange børn ved allerede fra deres første barndomsår, hvad deres fremtidsdrømme er. Nogle børn drømmer om et job som brandmand, sygeplejerske, journalist, i mens andre drømmer om noget helt andet. Men... Køb adgang for at læse mere

OSO om betjent

[6]
Bedømmelser
 • 05-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Det er en god opgave. Det er rigtig godt, at det er delt op i en masse afsnit, det gør det lettere at læse. Den bedste inspirationshjælp er nok selve hoveddelen. Der mangler vel nogle bilag? Mange steder i opgaven står der f.eks. "Se bilag 1" HVILKE BILAG!?!?
 • 03-01-2012
  ok opgave, fin til lige at få tankerne igang.
 • 09-04-2014
  Mange fejl.... Dårligt layout....
 • 01-11-2012
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  rigtig god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!