OSO om journalist

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om journalist

OSO som undersøger journalistuddannelsen og opridser de forskellige veje til at blive journalist (som en kandidatgrad eller på Danmarks Journalisthøjskole). Den nævner adgangskravene og erhvervsmulighederne og skriver dermed generelt om jobbet og om de forskellige slags journalister. Herudover kommer eleven også ind på lønnen og har et interview med en journalist.

Indhold

Forord
Journalistikuddannelsen
Journalistuddannelsen
Jobbet som journalist
Interview med Peter Rasmussen, Budstikken
Min vej til den færdiguddannede journalist
Drømmejob
Konklusion og afrundelse af opgaven
Kildeangivelse

Uddrag

Forord

Nu har jeg i mange uger spankuleret rundt og tænkt over hvordan min opgave skulle formes og udarbejdes og er stadig ikke kommet til mit endelige valg, så jeg fik den spontane idé at gå i gang uden nogen form for bagtanke og så brygge videre på den, i takt med at mine fingre rammer tastaturet. Simultankapacitet på højere plan.
Nu har jeg jo både været igennem mit praktikforløb og min uge i brobygning, så nu vil jeg mene at jeg er godt rustet.

Journalistik er et emne jeg i lang tid har brændt for, og derfor virkede det naturligt at vælge den uddannelse at skrive om. Min interesse for journalistik startede som tiårig, hvor jeg for sjov skrev nogle små artikler til det lokale skoleblad, uden at have den store erfaring. Artiklerne var ualmindeligt dårlige, men jeg kunne lide det. At formidle en historie. Det med at skrive har jeg alle dage synes godt om, men at gøre det til sin levevej, har først slået mig i de senere år.

Journalistikuddannelsen
Overordnet om uddannelsen:

Først og fremmest skal det slås fast at journalistik-uddannelsen og journalistuddannelsen ikke er det samme, men begge uddannelser bliver der gået i dybden med. Journalistikuddannelsen er en seksårig lang bachelor- og kandidatuddannelse, bestående af 3 års bachelor og 2-3 års kandidat. Bacheloren kan jeg tage uafhængig af kandidatuddannelsen.
I den afsluttende fase af bacheloren bliver jeg stillet overfor en større selvstændig opgave, hvor jeg på kandidatuddannelsen afslutter med mit speciale, som jeg har et halv år til at udforme.

Mit uddannelsesforløb veksler mellem direkte produktion af mediestof og mere teoretisk arbejde, hvor jeg går i dybden med alle basiske faser indenfor erhvervet. I fagene indgår bl.a. research, kildekritik, dokumentation, interviewtekning og søgning af oplysninger. I den mere teoretiske afdeling støder jeg på fag som mediesociologi, dansk og international politik samt retssystemet.

I min uddannelse indgår også et års obligatorisk praktikforløb, der kan foregå på samtlige mediestationer, offentlige informationsafdelinger mm. Praktikforløbet bliver formidlet af mit uddannelsessted, men selve praktikpladsen kræver en indsats og er op til mig selv som praktikkant at søge... Køb adgang for at læse mere

OSO om journalist

[3]
Bedømmelser
 • 05-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  flot, meget personligt samt et skriftligt interview med en journalist - Opgaven mangler en indholdsfortegnelse.
 • 01-06-2010
  Udemærket, kan ihvertfald bruges! :)
 • 07-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Ikke det helt store........