OSO om kok

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om kok

OSO handler om kokkeuddannelsen og skitserer kort, hvad jobbet som kok handler om, hvordan uddannelsen er udformet, og hvordan fremtidsmulighederne og lønnen ser ud.

Problemformulering

Jeg har altid elsket at lave mad og har drømt om at være kok, men der er så meget jeg ikke ved om det… fx. Hvad skal man kunne for at kunne følge med på uddannelsen? Hvordan er jobmulig-
Hederne og hvis man finder et job, hvordan er arbejdsvilkårene og lønniveauet så? Dette er bare nogle få, af mange spørgsmål som jeg gerne vil finde ud af…

Skolehjælpen.dk's kommentar

Okay opgave, der dog er meget kort (godt 1000 ord)

Indhold

S.1: Begrundelse for emnevalg

S.2: Problemformulering

S.3-7: Hovedopgave

S.8: Konklusion

S.9: Egen indsats

S.10: Kildeliste

Uddrag

Begrundelse for emnevalg:

Jeg har valgt at, min OSO skal handle om at være kok. Grunden til dette er, at jeg elsker at lave mad og at det er mit drømmejob at få lov tjene mange penge, alt imens jeg tjener penge. Der er også gode penge at hente i dette erhverv, da de bedste kokke nemt tjener over 50.000 kr. om måneden.

Om jobbet:
Som kok tilbereder man mad. Man kan være sikker på, at ens arbejde bliver bedømt af kunderne. En udfordring, der ville stimulerer min arbejdsglæde og trangen til at gøre arbejdet godt.
Arbejdet i det professionelle køkken er et teamsamarbejde. I større køkkener med mange ansatte er det køkkenchefen, der tilrettelægger slagets gang. Det er også køkkenchefen, der udarbejder menuer og står for indkøb og beregninger. På mindre steder klarer kokken de ting selv. Nogle steder følger den enkelte kok fremstillingsforløbet hele vejen, i andre køkkener har en måske udelukkende ansvaret for salater og grønt, en anden for kødtilberedningen osv. Arbejdet består i at udvælge og klargøre de forskellige råvarer og i selve arbejdet med at tilberede retterne. Kød, fisk og grøntsager skal renses og udskæres. Herefter kommer arbejdet med at koge, stege, grille, bage og lave saucer, supper, salater osv.
Inden kokken afleverer de færdige retter til serveringspersonalet, skal maden arrangeres på en... Køb adgang for at læse mere

OSO om kok

[17]
Bedømmelser
  • 21-12-2009
    Meget god OSO om kokkeuddannelsen. Her står en masse brugbar info som jeg helt sikkert vil bruge i min egen. Tusind tak for det (: - 5/6 stjerner. /Christian Bjarkhamar.
  • 07-02-2011
    Opgaven er okay - Den nævner meget om uddannelsen og hvor man kan tage den- Bedst inspiration var nok det med priserne. Vidste ikke man kunde tjæne så godt på det.
  • 05-01-2015
    ikke ret god. ikke omfattende nok, og alt for kopieret fra ug. ikke det vær.
  • 03-04-2012
    god opgave til at komme igang med