OSO om journalistuddannelsen

- Folkeskole 10. klasse
- OSO - Obligatorisk selvvalgt opgave FS10
- 10
- 14
- 2888
OSO om journalistuddannelsen
Opgave som undersøger journalistuddannelsen i forbindelse med OSO i 10. klasse og kommer bl.a. ind på optagelseskrav og udformningen af studieforløbet. Herefter opsummeres en række jobmuligheder efter endt uddannelse og eleven kommer med sin konklusion og evaluering af opgaven.
Skolehjælpen.dk's kommentar
Fin opgave. Kildelisten er for simpel, og der er nogle sproglige fejl.
Indhold
Forord S. 3
Indledning S.3
Uddannelse
Optagelse S.4
Standby plads S.4
Prøven S.5
Samtale S.5
Tid S.5-6
1. Del af studieforløb S.6-7
Praktik S.7
2. Del af studieforløb 7-8
Muligheder internationalt S.8
Økonomi S.8
Jobbet
Om jobbet S.9
Reportere S.9
Studieværter S.10
Web-journalister S.10
Pressemedarbejder S.10
Spindoktor S.11
Arbejdsplads S.11
Løn S.11
Fremtidsmuligheder S.12
Fremtiden S.12
Konklusion S.12-13
Evaluering S.13-14
Kildeliste S.14
Uddrag
Journalistik
Forord
Jeg har valgt at skrive om journalistik, jeg har valgt dette fordi jeg synes jobbet virker interessant og udfordrende.
Jeg vil gerne lave noget hvor man skal noget nyt hver dag, hvor man hele tiden får nye indtryk, og frem for alt oplevelser.
Samfundet interesserer mig, jeg kan godt lide at undersøge og reflektere over tingene.
Jeg har hverken nået imod at arbejde selvstændigt eller sammen med andre mennesker, og vil gerne kommunikere.
Indledning
Problemformulering
Uddannelse: Jeg vil finde ud af om det er nødvendigt at tage på det almene gymnasium, eller om kan man tage direkte på journalisthøjskolen hvis det er det man vil? Jeg vil også finde ud af om der er mere end en mulighed for at komme ind på journalisthøjskolen. Hvor bred skal ens viden omkring samfundet være? Hvor lang tid tager uddannelsen? Hvorfor tager uddannelsen den tid den tager? Hvad kan man gøre for at komme hurtigt igennem nåleøjet?
Job: jeg synes lønnen har meget at sige hvis man har læst lige længe, hvilken form for journalist er det klogt at blive hvis det er lønnen der skal bestemme det? Hvor mange veje kan man gå hvis man har bestemt sig for at man vil journalist men ikke ved hvilken slags journalist det skal være? Skal man have en journalistisk uddannelse for at blive studievært? Er lønnen retfærdig i forhold til jobbet?
Uddannelse
Optagelse
En formel eksamen er ikke noget krav for at blive optaget på journalistuddannelsen, men det er et krav at man har et bredt kendskab til samfundet og de vigtigste udviklingstendenser inden for mange områder, blandt andet kulturelt, økonomisk, socialt og politisk.
Hvis man vil ind skal man først op til en optagelsesprøve, denne er meget kendt både i og udenfor mediebranchen. Man kan gå op så mange gange man vil.
Nogle kommer direkte ind efter prøven, andre bliver kaldt op til samtale, og nogle ryger ud. Ca. halvdelen af dem der bliver kaldt op til samtale kommer ind eller bliver tilbudt standby plads.
Standby plads
Hvis man bliver tilbudt en standby plads er man sikker på at komme ind på journalisthøjskolen. Hvis en eller flere af de allerede optagede melder fra, kommer man ind på forårssemesteret. Hvis man ikke kommer ind her kan man begynde efterårssemesteret efter sin prøve.
Det skal dog bemærkes at hvis man får tilbudt en standby plads skal man tage imod tilbuddet straks,... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind