OSO om socialrådgiver

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om socialrådgiver

OSO som handler om uddannelsen til socialrådgiver og undersøger bl.a. uddannelsens struktur og jobmulighederne. Herudover går eleven i dybden med delemnet "Anbringelser uden for hjemmet" og spørger, hvad en sådan anbringelse gør ved et barns udvikling.

Problemformulering
Jeg vil undersøge hvad det gør ved børn og unge, når kom-munen vælger at gå ind og spare på anbringelserne. Samtidig vil jeg også analy-sere og vurdere hvad barnets reform går ind og gør for børn og unge, og hvad en socialrådgiver herunder skal forholde sig til. Jeg undrer mig ligeledes over hvordan socialrådgiverne kan klare det psykiske pres også i forhold til lønnen.

Indhold

Indledning S. 3
Uddannelsen + job S. 4
Delemne S. 9
Brobygning S. 13
Konklusion S. 14
Litteraturliste S. 16
Bilag:
Interview
Min profil – Hvem er du?
Evaluering af brobygning

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om uddannelsen til socialrådgiver, med delemnet anbrin-gelser. Jeg mener at det er meget vigtigt for et samfund med socialrådgivere og synes derfor det kunne være interessant at skrive om. De gør et stort arbejde for os og træffer en gang i mellem store beslutninger.
Da jeg selv er et barn der er anbragt i pleje, synes jeg at et delemne som anbrin-gelser, ville være spændende for mig at skrive om, da jeg selv har lidt kendskab til emnet i forvejen.

Emnebegrundelse: Da jeg selv er et barn der er anbragt ved en plejefamilie, synes jeg at emnet omkring anbringelser ville være meget spændende og udfordrende at skrive om. Jeg har altid været meget imponeret over hvad socialrådgivere gør for børn og unge. Som socialrådgiver skal man tit træffe nogle beslutninger, som kan give konsekvenser for andre mennesker. Jeg synes det er spændende at læse og høre om hvilken stor rolle en socialrådgiver spiller for mange familier med sociale problemer og i det hele taget til samfundet også.

Uddannelsen + job
Omkring uddannelsen:
Uddannelsen til socialrådgiver er en 3½ årig professionsbacheloruddannelse. På uddannelsen lærer man om social- og arbejdsmarkedspolitik, organisation, øko-nomi, lovgivning og juridisk metode.
Det største fagområde i uddannelsen er socialt arbejde. Som socialrådgiver skal man arbejde professionelt med de problemer mennesker kan få gennem livet.
Uddannelsen til socialrådgiver varer 3½ år og er delt ud på 7 semestre. Der er un-dervisning til 4 socialfaglige områder... Køb adgang for at læse mere

OSO om socialrådgiver

[4]
Bedømmelser
 • 16-12-2013
  Jeg synes den er god, men hjalp mig ikke på den måde. Den gav mig kun tanker om hvordan jeg skal skrive min egen.
 • 19-11-2014
  God opgave, god hjælp til inspiration.
 • 20-04-2015
  rigtig god, lærte en masse
 • 13-01-2013
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  lmmmfnhdklmdtmdmyjud,jæl,y,tly,j