OSO om bygningsingeniør

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om bygningsingeniør

OSO'en beskriver uddannelsesforløbet for bygningsingeniører og undersøger, hvilke adgangskrav, der er til uddannelsen. Herudover behandler opgaven, hvilken ungdomsuddannelse (HHX, STX, HTX, HF), der ville passe bedst til ingeniøruddannelsen. Endelig beskrives en typisk arbejdsopgave for en anlægsingeniør.

Problemformulering
Jeg har valgt at undersøge, hvordan man bliver bygningsingeniør, hvilke krav der er til uddannelsen, og hvilke muligheder der er. Jeg synes, det lyder som et spændende job. I denne opgave vil jeg finde ud af, hvilken ungdomsuddannelse, der vil være optimal for at komme på ingeniørhøjskolen. Jeg vil undersøge, hvad jobbet som bygningsingeniør indeholder, og hvad lønniveauet er.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler en evaluering af egen arbejdsindsats.

Indhold

Adgangskrav til ingeniørstudiet
Evaluering af brobygning
Bygningsingeniøruddannelsen
Bygningsingeniør jobbet
Anlægsingeniør arbejdsopgave
Konklusion
Kilder

Uddrag

Adgangskrav til Ingeniørstudiet:
Der er flere måder at komme ind på ingeniørstudiet. Man kan tage HTX, STX, HHX eller HF. Derudover kan man også have en erhvervsmæssig eller en praktisk uddannelse og så komme ind ved at gennemføre et adgangskursus på et år. I tilfælde af, at man ændrer mening i forhold til at gå på de 3-årige uddannelser, kan man skifte fra f.eks. STX til HTX inden for det første halve år. Jeg har valgt at skrive og fremlægge om bygningsingeniør, fordi jeg synes, det lyder som et rigtigt spændende job. Man skal både være god til beregninger af bygninger, og man skal ud at styre byggepladser. Jeg har det godt med matematik, og så tror jeg, det er godt med en lidt varieret hverdag. Altså at man både skal beregne ting ved en computer og ud at styre og organisere projekter. Derudover skal man også stå for at handle med de forskellige bygherrer og leverandører. Senere hen, når man har fået noget erfaring, kan man måske starte sit eget firma, hvilket også kan være meget spændende og interessant.

Jeg har tænkt mig at vælge enten STX eller HTX. Det er de optimale ungdomsuddannelser, hvis man vil ind på ingeniørstudiet. Det var også dem, jeg var på brobygning i, og der fik jeg et billede af begge uddannelser. Jeg har også undersøgt de andre ungdomsuddannelser og beskrevet mulighederne for at komme ind på ingeniørstudiet med dem herunder... Køb adgang for at læse mere

OSO om bygningsingeniør

[10]
Bedømmelser
 • 14-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  det hjalp mig rigtig meget med at komme igang med at skrive min oso. så det er jo lækkert
 • 21-11-2010
  super god opgave da den gav et godt indblik i hvordan oso opgaven kan laves tak ^^
 • 06-02-2014
  Very good . La raza til vi kradser
 • 26-01-2012
  super god. kunne bruge den til inspiration :)

Andre brugere, der har downloadet OSO om bygningsingeniør, har også downloadet