OSO om jura

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om jura

OSO som handler om jurastudiet og hvilke jobs, uddannelsen giver adgang til. Først begrundes elevens valg for at vælge HHX samt hvilke studieretninger, som HHX tilbyder. Herefter gennemgår eleven jurauddannelsen og inkorporerer et interview med en jurastuderende. Endelig gives et bud på hvilket job, eleven kunne tænke sig efter uddannelsen.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler en evaluering af egen arbejdsindsats.

Indhold

Mit valg
Indholdsfortegnelse
Forord
Hvorfor jeg har valgt HHX
Hhx forkortelse for højere handels eksamen
Mit 7-dagsforløb på HHX
Studieretninger
Længere videregående uddannelse
Interview med jura studerende jonas mortensen
Begrundelse for valg af uddannelse
Dommer eller advokat?
Selve uddannelsen
Adgangskrav
Cand.merc.jur
Fag
Job
Cand. merc.jur for finansrådet.
Konklusion

Uddrag

Forord

Efter 9.ende klasse, valgte jeg at gå i 10.klasse på X skole af mange forskellige grunde, men først og fremmest fordi jeg mente, at det ville være godt at forbedre mig fagligt, før jeg skulle starte på et gymnasium.
Mine daværende lærere fra X skole anbefalede X skole. Udover anbefalin-gen fra lærerne, har jeg også hørt meget positivt om skolen fra tidligere elever, som fik forberedt sig meget skolemæssigt i løbet af 10. klasse. Jeg havde dog også en klar fornemmelse af, at jeg højst sandsynligt ville kunne falde fra, hvis jeg var gået på gymnasium direkte efter 9.klasse. Så jeg anså Laursens Realskole som en god mulighed for at forberede mig til gymnasiet.
Når jeg er færdig på X skole, har jeg bestemt, at jeg vil tage min gymnasiale uddannelse på Handelsgymnasiet i Vejlby. Det vil jeg, da HHX tilbyder en hel række interessante fag, som er baseret på handel og virksomhed. Samtidig undgår jeg fag som biologi og fysik/kemi, som jeg havde i folkeskolen. Disse fag har jeg begrænset interesse i, hvilket er endnu en grund til at HHX er et bedre alternativ end STX.
Jeg ønsker at blive optaget i Vejlby, da det ligger tættest på mit hjem.

Hvorfor jeg har valgt HHX

Da de humanistiske fag ikke vækker den store interesse hos mig, kom jeg til at stå med en tvivl om, det skulle være det almene gymnasium eller handelsgymnasiet, men blev dog hurtig enig med mig selv om, at min gymnasiale uddannelse skulle gennemføres på handelsgymnasiet. Igennem alle tre år møder man virksomheder, dvs. at alle elever skal ud på diverse virksomheder, som gør at man styrker sine selvstændige egenskaber og at uddannelsen bliver konkret og virkelighedsnær. På Han-delsgymnasiet er der et bredt samarbejde med folk fra forskellige firmaer, der kommer til ens eget... Køb adgang for at læse mere

OSO om jura

[7]
Bedømmelser
 • 15-11-2010
  Wow, det er virkelig en flot opgave! Har virkelig fået meget inspiration til min egen OSO opgave, om juridisk dommer. Thanks! : D
 • 09-02-2014
  Super dybdegående! Fantastisk med et interview og gode overvejelser omkring uddannelsesvalg. Meget inspirerende.
 • 01-02-2013
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  ikke som en synopsis
 • 26-02-2012
  Rigtig god opgave, som hjalp mig meget!

Andre brugere, der har downloadet OSO om jura, har også downloadet