OSO om dyrlæge

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om dyrlæge

OSO som undersøger uddannelsen til dyrlæge (veterinærmedecin) og følger elevens uddannelsesplan fra 10. klasse til endt uddannelse fra Københavns Universitet. Eleven undersøger også adgangskrav og finansiering under uddannelsen (SU) og jobmulighederne bagefter eksamen.

Problemformulering

Hvad består jobbet som dyrlæge præcist af
Hvad kræver det psykisk at være dyrlæge
Fordele og ulemper ved jobbet
Økonomisk, kan jeg klare at udføre uddannelsen
Kan man specialisere sig indenfor jobbet
SU, bolig og transport, hvad er nemmest

Indhold

Forord
Problemformulering
Det indledende arbejde
Hulvejskole 10. årgang
Statsskolen
Aktivitetsguide for Star Tour
Københavns Universitet
SU- ungdomsuddannelse og videregående uddannelse
Jobbet som dyrlæge
Konklusion
Bilag
Kilder
Logbog

Uddrag

Forord

Jeg har valgt at skrive om dyrlæge i min OSO opgave, da dyrlæge har været mit ønskejob lige siden jeg mistede min gamle hund Sofus, fordi han var syg og gammel. Det gjorder, at jeg vil kunne redde dyrs liv. Dyr betyder virkelig meget for mig, da jeg er opvokset med dyr og de er sådan set en stor del af mit liv. Jeg vil så bruge OSO til at blive klogere på, hvad jobbet 100 % går ud på. Finde ud af hvad hvilket speciale der passer bedst til mig.

Det indledende arbejde

1. Dyrlæge
2. Jeg har valgt dyrlæge, da det har været mit drømmejob i lang tid. Jeg elsker dyr og gerne vil arbejde med dem. Jeg synes også at selve jobbet kunne være interessant, da det er et job, hvor 2 dage aldrig er ens. Jeg vil gerne have et job, hvor man kan være aktiv.
3. Jobbet som dyrlæge kræver at man kan lære udenad, arbejde sammen med andre, kunne forklarer, hvad man laver og hvorfor. Jobbet kræver også at du ikke er sart over fx blod eller for at stikke en arm op i en ko eller hest. For at komme ind på dyr-lægehøjskolen skal man have en ungdomsuddannelse, du kan komme ind med næsten alle ungdomsuddannelser, som HHX, STX, HTX, og HF, det eneste de kræver, er at du har haft Matematik A, Dansk A, Engelsk B, Fysik B og Kemi B eller Fysik B og Bioteknologi A. Jeg har valgt at tage STX, for det er den direkte vej, da man kan have alle de fag, man skal bruge, så slipper jeg for at skal på VUC bagef-ter, for at læse de fag man så vil mangle... Køb adgang for at læse mere

OSO om dyrlæge

[8]
Bedømmelser
 • 13-11-2012
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Der er alt for meget indhold i forhold til hvad der skal være. kan være svært at rage fra.. men ellers en flot skrevet opgave!
 • 28-11-2011
  qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
 • 04-02-2014
  Den var god nok og gav meget inspiration til min egen oso :)
 • 01-12-2012
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  rigtig god opgave! du kommer godt igennem alt, men den er lidt for lang.:)