OSO om jobbet som ejendomsmægler

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om jobbet som ejendomsmægler

OSO som tager udgangspunkt i jobbet som ejendomsmægler og beskriver hvilke krav, der skal opfyldes, før man kan kalde sig ejendomsmægler. Eleven fortæller om sin egen beslutning om at gå på HHX efter 10. klasse og om brobygningsugen. Herudover fortælles om jobudsigterne for ejendomsmæglere, og hvordan disse er blevet påvirket af finanskrisen. Elevens produkt er en salgsannonce over elevens eget hus.

Indhold

Indledning
Emnebegrundelse
Problemformulering
Jobbet som ejendomsmægler
Vejen til ejendomsmægler
Løn
Min vej videre frem
Rigtige og bedste pris for et hus under finanskrisen
uddrag fra det virkelige liv
Arbejdsvilkårene under og efter finanskrisen
Brobygning
Landbrugsskolen
HHX – Horsens business college
Interview
Produktbeskrivelse
Konklusion
Kildeliste

Uddrag

Indledning
Som rigtig mange andre unge, ved jeg ikke hvad jeg skal efter min ungdomsuddannelse. Jeg har altid haft interesse inden for huse og salg, jeg synes derfor at ejendomsmægler var et perfekt job at skrive om. Jeg ved ikke om det er den vej jeg vil, derfor vil jeg undersøge det.

Emnebegrundelse
Jeg har valgt at skrive om ejendomsmægler, fordi jeg synes det lyder som et rigtig godt job. Jeg kan godt lide at man ikke kun sidder på et kontor, men også er ude og lave noget aktivt. Jeg synes det er spændende at skulle hjælpe folk med at finde deres drømmebolig. Man møder nye mennesker hver dag og arbejdsdagene er aldrig de samme. Man kommer ud og vurderer ejendomme og fremviser huse for kunderne. Tanken om at blive ejendomsmægler, kom lidt fra da jeg var lille, fordi jeg tit så hammerslag, og jeg var fascineret over at folk kunne gætte prisen på et hus.

Problemformulering
Med udgangspunkt i jobbet som ejendomsmægler, Vil gerne fokusere på, hvordan arbejdsvil-kårene er under og efter finanskrisen. Jeg vil også undersøge hvordan man får den bedste pris for et hus, hvordan det er at være ejendomsmægler og hvad fordelene og ulemperne er ved at være ejendomsmægler.

Jobbet som ejendomsmægler
Ejendomsmægleren skal skaffe en række oplysninger om retslige og økonomiske forhold, fx prioriteter og servitutter, fredningsbestemmelser, planbestemmelser, miljøforhold, forkøbs-rettigheder samt skatter og afgifter.
Ud fra gennemgangen laver ejendomsmægleren en salgsopstilling. På salgsopstillingen er der foretaget beregninger af bl.a. salgsprisen og muligheden for at belåne ejendommen. Desuden viser opstillingen, hvad den nye ejer vil komme til at betale i faste udgifter pr. år eller måned.
Hvis det er en udlejningsejendom, laver mægleren en oversigt over ejendommens indtægter og udgifter. Er det en erhvervsvirksomhed, må omsætningens størrelse, avanceforhold, vare-lager, goodwill m.v. belyses... Køb adgang for at læse mere

OSO om jobbet som ejendomsmægler

[7]
Bedømmelser
 • 25-11-2012
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  God opgave. Det er noget man kan bruge
 • 15-09-2014
  god opgave og fin inspiration
 • 24-12-2016
  Fornuftig gennemgang
 • 12-03-2014
  Alt er godt, god indledning