OSO om Journalistik

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om Journalistik

Opgaven er skrevet i forbindelse med OSO i 10. klasse og behandler uddannelsen til journalist. Først fortælles om elevens fremtidige gymnasiale uddannelse og herefter om journalistik på Syddansk Universitet. Her gennemgås de forskellige semestre og jobmulighederne efter endt uddannelse, hvor eleven gør klart, at han håber at kunne berette om sport.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler en litteraturliste.

Indhold

Ungdomsuddannelsen 2
Optagelse på den videregående uddannelse 3
Studieforløb 4
Jobmuligheder – forventninger og drømme 5
Egne erfaringer med jobbet 6
Afslutning og konklusion 7

Uddrag

Indledning
Jeg har altid haft en klar formodning om, hvad jeg gerne ville være. I de mindre klasser ville jeg være skolelærer, men på et tidspunkt fik jeg øjnene op for jobbet som journalist, og det har jeg holdt fast i siden. Jeg kan godt lide at skrive, og når der er mulighed for at skrive en artikel i en stil, vælger jeg stort set altid det. Noget andet jeg rigtig godt kan lide ved jobbet er, at man kan møde en masse spændende mennesker, og det bliver aldrig som mange andre job det samme dag ud og dag ind. Det er klart, at man som journalist også vil få sine faste vaner, men der vil altid være noget nyt at tage fat i, og det er måske det, der tiltaler mig mest ved jobbet. Nyheder har altid været en meget stor del af mit liv, og jeg opsøger det selv rigtig mange gange om dagen ved hjælp af computer, aviser og tv. Det er stort set nyheder af enhver karakter jeg opsøger. Selvfølgelig kommer jeg ikke udenom forsidestoffet og de almene nyheder. Det er det, de fleste mennesker interesserer sig for. De andre nyheder er mere det man kan kalde interesse-stof. Men også her er jeg nødt til at vide alt, hvad der er muligt. Især sportsnyhederne har min interesse, og det er også min store drøm at komme til at blive decideret sports-journalist og beskæftige mig udelukkende med det. At arbejde med sin største interesse – så kan man vel ikke ønske sig mere!

Når jeg nu opsøger så mange nyheder har det selvfølgelig også en anden grund end at jeg bare er interesseret. Jeg er også, især efter min praktik-periode som journalist, begyndt at interessere mig for, hvordan de forskellige journalister arbejder og skriver. Jeg læser også rigtig mange aviser, primært B.T. hvor jeg også efterhånden kan kende de forskellige sportsjournalister blot ved at se den måde de skriver på. Jeg er rigtig vild med at læse de forskellige klummer, hvor man ikke bare får serveret en nyhed, men også får journalistens helt egen mening. Det giver altid stof til eftertanke. Det giver et dybere indblik i den pågældende sag eller nyhed, og det er altid sundt at høre en anden persons mening. Jeg er desuden også ret betaget af, hvor langt journalister nogle gange vil gå for at få en god historie. Her tænker jeg for eksempel på en mand som Morten Spiegelhauer fra Operation X. Han er stædig og forfølger virkelig fupmagerne til de giver sig. Der er dog også lidt detektiv over ham, og det forbinder jeg ikke så meget med jobbet som journalist. Selvfølgelig skal sagerne optrævles, men det vigtige i jobbet er at videregive og formidle nyhederne, ikke at lege Sherlock Holmes. Nu må vi se, først og fremmest skal jeg uddannes... Køb adgang for at læse mere

OSO om Journalistik

[6]
Bedømmelser
 • 17-10-2013
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Opgaven er god på mange måde. Den giver overblik over hvordan en OSO opgave kan bygges op og samtidig giver den inspiration til, hvad man kan skrive om. Rigtig god opgave :)
 • 05-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  rigtig god og "ordentligt" opstillet. Indeholder alt det en OSO opgave skal, synes jeg ihvertfald..
 • 13-11-2014
  God opgave, men der mangler kildeliste.
 • 06-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Super opgave!!!!!!!!