OSO om biolog

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om biolog

OSO som undersøger biologiuddannelsen, herunder optagelseskrav og dens forløb. Opgaven kommer også ind på arbejdsmuligheder og giver et overblik over, hvordan eleven forestiller sig, at fremlæggelsen vil forløbe.

Problemformulering
Hvad er en biolog? Hvad laver en biolog? Og hvordan bliver man biolog?
Underspørgsmål:
1. Hvilke muligheder for uddannelse findes der hvis man vil være biolog? Skal man på gymnasiet og hvilke fag kræves der?
2. Hvilke specialer findes der og hvad går de ud på?
3. Hvordan bliver man forsker, og hvilke krav stilles der?
4. Hvilke jobmuligheder findes der efter endt uddannelse?
5. Hvor mange arbejdstimer har man gennemsnitligt, og hvordan er de bygget op?
6. Hvad er indkomsten for en biolog?
7. Hvad lærer man i biologuddannelsen?

Lærers kommentar

Flot og gennemført opgave med tilhørende fremlæggelse og kreativt projekt.

Indhold

Indledning
Emnebegrundelse
Problemformulering
Uddannelse som biolog: Gymnasial uddannelse, Bachelor, Kandidat, Ph.d
Arbejdspladser for biologuddannede: Administrativt og kontrolførende arbejde, Forskning, Undervisning, Formidling, Løn i de forskellige job, Arbejdsmarkedet i dag og i fremtiden.
Redegørelse for fremlæggelsesprocedure
Konklusion
Kilder

Uddrag

Indledning
Biologi er studiet af liv på jorden. Det er gennem biologien vi får svar på spørgsmål som kan redde liv. Et er gennem biologien vi lærer om hvordan livet på jorden blev skabt. Det er sågar biologien vi bruger når vi skal undersøge adfærden hos vores kæledyr. Der bliver brug for folk med den slags viden i fremtiden. Der er brug for folk med en uddannelse som biolog. I denne opgave bliver det præsenteret hvad der kræves for at blive biolog, og hvilke typer uddannelse man kan vælge imellem. Opgaven vil afsluttende komme lidt ind på hvilke jobmuligheder man har som biolog, samt hvordan arbejdsmarkedet ser ud for uddannede biologer. For at skabe et bedre overblik over alle mulighederne er der uddannelsen og jobmulighederne meget bredt beskrevet, og der er ikke kun information om et bestemt speciale.

Emnebegrundelse
Da overemnet er fremtidig uddannelse og erhverv, har jeg valgt underemnet biolog fordi det er den vej jeg gerne vil gå. Jeg har vidst at jeg ville være biolog siden 7. klasse hvor jeg første gang fik en fornemmelse af hvad jobbet indebar. Valget af uddannelsen udsprang af min store interesse for dyr og natur, som jeg har haft siden jeg var lille. Da var mit mål oprindeligt at blive dyrelæge, men da jeg ikke er særlig glad for blod og operationer fandt jeg ud af at det ikke var det jeg havde lyst til. I 7. klasse begyndte jeg så på biologi, og derefter fik jeg lyst til at være biolog.

Uddannelsen som biolog

En uddannelse som biolog er en universitetsuddannelse. Den kan tages på Aarhus universitet, Aalborg universitet, Københavns universitet, Roskilde universitet eller Syddansk universitet. Da uddannelsen er naturvidenskabelig hører den ind under det naturvidenskabelige fakultet. Det betyder at visse fag tages sammen med dem der studerer andre naturvidenskabelige fag såsom fysik, matematik og kemi, og at alle disse uddannelser har samme uddannelseskrav. Hvis man opfylder de... Køb adgang for at læse mere

OSO om biolog

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.