OSO om frisør

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om frisør

OSO som undersøger frisøruddannelsen og kommer i denne forbindelse ind på optagelseskrav, lærepladser og uddannelsens struktur. Herudover beskriver eleven også sin egen uddannelsesplan, der involverer en gymnasial ungdomsuddannelse (STX).

Skolehjælpen.dk's kommentar

Der mangler en problemformulering og indholdsfortegnelse.

Indhold

Begrundelse af valg af erhverv
Beskrivelse af gymnasiale uddannelser
Beskrivelse af min uddannelse
Studieretning
Grundforløbet
Økonomi
Uddannelsen
Frisørjobbet
Sundheds - og arbejdsskader
Evaluering af brobygning
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Begrundelse af valg af erhverv
Jeg har valgt at skrive om frisørfaget, da det er et interessant job, som jeg gerne vil vide mere om. Jeg har altid gerne ville være frisør, derfor vil jeg undersøge vejen dertil, hvad selve jobbet indeholder og hvordan hverdagen for en frisør. Jeg har været 2 dage på brobygning inde på Aarhus Tech, hvor vi lærte en masse om faget og det at være frisør, hvilket inspirerede mig til min opgave.

Beskrivelse af min uddannelse
Frisør uddannelsen er hvad man vil kalde en vekseluddannelse, fordi en del af uddannelsen foregår på teknisk skole, hvor resten foregår som praktik hos en frisørsalon. Da uddannelsen betegnes som en erhvervsuddannelse er der meget få adgangsbegrænsninger; at man har afsluttet 9. Klasses afgangsprøve og er blevet erklæret egnet af din studievejleder. For at blive erklæret egnet kræver det at man ikke har for meget fravær og at man deltager aktivt i undervisningen.
Selvom det ikke er nødvendigt, har jeg alligevel valgt at jeg vil have en gymnasial uddannelse, både for at få viden, men også for at lære mere om mig selv og blive klogere på det punkt.
1. Prioritet 2. prioritet


Jeg har altid været mere til de humanistiske fag, end til de naturvidenskabelige fag, derfor har jeg valgt at jeg gerne vil tage en studentereksamen på stx. Jeg vil vælge en sproglig linje, da jeg elsker sprog og det gør det lettere at kommunikere med folk fra andre lande.
Efter sommerferien starter jeg på Marselisborg Gymnasium, da det er et rigtig godt gymnasium og jeg kender mange der går der i forvejen. Gymnasiet lægger geografisk rigtig tæt på hvor jeg bor, så der bliver ikke så mange omkostninger mht. transport. Dette gymnasium udbyder mange forskellige linjer. Derudover tilbyder de også en række kreative valgfag, som lyder meget spændene. Udover det, tilbyder de en gruppe elever en måneds ophold i Afrika, hvor de skal hjælpe til I en lokal landsby og bygge en skole op fra bunden... Køb adgang for at læse mere

OSO om frisør

[3]
Bedømmelser
  • 13-12-2011
    den er virkeligt god og det er noget jeg kan bruge i min fremtid
  • 03-01-2012
    den ok rimelig god hehehehehehehehehehe
  • 30-11-2011
    fin opgave og en god hjælp