OSO om hundepatrulje

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om hundepatrulje

OSO som undersøger, hvordan man bliver medlem af en hundepatrulje, og kortlægger uddannelsesvejen inden for politiet. Herudover diskuterer den også hunderacer, og hvornår man benytter sig af hundepatruljen.

Elevens kommentar

Den er både rettet af min søster og min mor. Man kunne muligvis få flere meninger fra hundeførere end bare 1 som jeg har.

Indhold

Indledning
Hvad er enheden hundepatrulje?
Uddannelsen
Fysisk potentiale
Uddannelsen til hundefører
En typisk arbejdsdag
Hunderacer inde for politiet
Fra hvalp til voksen
Hvordan og hvornår skal hunden skifte fra at være fredelig til at blive et våben
Er hunden et våben eller et afskrækkende middel?
Hvornår anvendes en hundepatrulje, og hvornår anvendes hunden?
Burde der anvendes flere hundepatruljer i Danmark?
Politisager
Konklusion

Uddrag

Indledning

Begrundelse for emnevalg: Jeg har længe haft nogle ideer om hvilke uddannelsesvalg jeg ville tage, og på det seneste er jeg blevet ret sikker på, at jeg ville arbejde med noget inden for politiet. Men politiet er en stor enhed, og jeg kom i tvivl om hvilken ”linje,” jeg skulle vælge. Da jeg altid har været glad for hunde og dyr generelt, blev jeg meget fascineret af hundepatruljen og det forhold mellem betjenten og hunden, den måde de sammen kan løse opgaver på, og hvordan man kan udnytte de evner hunden egentligt har. Det hele blev kun bekræftet af, at min kontaktperson Martin van Dyk fortæller, at det er verdens fedeste job.

Problemformulering:
Jeg vil i denne opgave ud fra research og informationer fra min kontaktperson Martin van Dyk, finde ud af overordnet om: Er hunden et våben eller et afskrækkende middel? Hvornår anvendes en hundepatrulje? Er der nogle ulemper ved at anvende hundepatruljer? Hvis ikke, burde der så anvendes flere hundepatruljer i Danmark? Desuden vil jeg også komme ind på, hvad en hundepatrulje er, hvordan man uddanner sig til at blive hundefører og lidt om hunderacen, som enheden bruger generelt.

Hvad er enheden hundepatrulje?
Politiet i Danmark har siden 1907 brugt hunde til forskellige opgaver. I dag bruges hundene til at søge efter savnede eller eftersøgte personer, og til at lede efter genstande som spyt og blod og andre spor som mennesker efterlader på gerningsstedet. Men alt i alt, er hundepatruljen støtteenhed for det almindelige beredskab som kører rundt. Hundepatruljer bliver som regel sendt ud til opgaver, der er relevant for hunden, men hvis de er tættest på et færdselsuheld, skal de også tage sig af det, da de er en form for backup. Hundene bruges nemlig også, når en gerningsmand skal standses og ikke lytter til politiets ordre om at stoppe, men også til at splitte store grupper ad efter f.eks. fodboldkampe og når der er ballade... Køb adgang for at læse mere

OSO om hundepatrulje

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.