OSO om veterinærsygeplejerske

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om veterinærsygeplejerske

OSO som undersøger uddannelsen til veterinærsygeplejerske og fokuserer især på hundes adfærdsproblemer, og hvad man kan gøre for at hjælpe de ramte hunde. Herudover beskriver eleven sin uddannelsesplan (HHX for derefter at søge ind på Hansenberg).

Lærers kommentar

Rigtig god opgave som man virkelig kan se, du har arbejdet godt med igennem hele OSO-forløbet. Rigtig godt at du kommer ind på alle ting som har med uddannelsen at gøre, og i øvrigt en flot mundtligt fremlæggelse du lavede.

Indhold

Indledning
Hvad laver en veterinærsygeplejerske?
Uddannelsesvejen
HHX
Sabbatår
Hansenberg
Færdig med uddannelsen til veterinærsygeplejerske
Fordybelsesområde: Hundes adfærd
Adfærdsproblemer
Hvad kan man gøre ved adfærdsproblemer?
Alt for mange hunde bliver aflivet pga. af adfærdsproblemer
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om veterinærsygeplejerske, fordi jeg altid har været meget glad for dyr og har en stor drøm om at komme til at arbejde med dyr engang i fremtiden. Dyr har altid spillet en rolle i mit liv, og jeg har elsket dyr siden, jeg var helt lille.

At kunne hjælpe dyrlægen med dyr som er syge, er virkelig et af mine store ønsker. Give dyrene omsorg og pleje, når de har brug for det, er noget helt specielt.

Der er mange ting jeg ikke ved om uddannelsen til veterinærsygeplejerske/fordybelsesområdet, og derfor ser jeg frem til at komme i gang, få noget mere viden om uddannelsen og få opklaret nogle af de spørgsmål, jeg har.

Hvad laver en veterinærsygeplejerske?
En veterinærsygeplejerske fungerer som dyrlægens højre hånd. Veterinærsygeplejersken passer og plejer dyrene. De lægger forbindinger, tages puls, temperatur, udtager prøver og undersøger blod, urin og afføring. Det er ikke kun små kæledyr som veterinærsygeplejersken tager sig af, men også større husdyr som svin, køer, heste og får.
Det er ikke kun dyrene som skal passes og plejes. Veterinærsygeplejersken skal også løse andre opgaver, fx føre journal, lave kundebetjening og lave regnskaber over de forskellige ting i virksomheden.
Kundekontakt og rådgivning
Man giver også kunderne gode råd og vejledning, hvis de har problemer med deres dyr, og det er også et meget vigtigt område. Veterinærsygeplejersken har for det meste ansvaret for kundens første møde med klinikken, blandt andet ved skranken og i telefonen. De tager sig af mange forskellige opgaver fx:
• Varebestilling.
• Salg af udstyr og foder.
• Tidsbestilling.
• Formidling af informationer fra dyrlægen.
• Gode råd omkring pasning og pleje af dyr.
Smittebeskyttelse
Et andet meget vigtigt område er hygiejnen og smitteforebyggelse på klinikken/dyrehospitalet. Det er ekstremt vigtigt, at der er helt rent, så der ikke kommer en masse bakterier. Veterinærsygeplejersken sørger for, at de syge dyr som har været på klinikken ikke kan smitte andre dyr. De rengører instrumenter, udstyr og omgivelser i klinikken. Når dyrlægen opererer et dyr, er det meget vigtigt at instrumenterne er helt rene, så der ikke bakterier og lignende. Derfor er det meget vigtigt, at man er omhyggelig med rengøringen. Veterinærsygeplejersken hjælper også med... Køb adgang for at læse mere

OSO om veterinærsygeplejerske

[4]
Bedømmelser
 • 03-12-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Det hjalp mig med min OSO-Opgave, da jeg havde svært ved at komme igang, og derfor var det godt at have en færdig opgave at se.
 • 27-11-2012
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Selve forløbet, hvordan det er opstillet o.s.v er super godt. Synes det kommer godt omkring det hele når man kigger på det.
 • 14-12-2015
  den er rigtig god til vejledning
 • 06-12-2011
  rigtig god at læse så man kan komme godt i gang med oso, skal ikke selv lave nogen opgave til.

Andre brugere, der har downloadet OSO om veterinærsygeplejerske, har også downloadet