OSO om datamekaniker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om datamekaniker

OSO som fokuserer på datamekanikeruddannelsen og gennemgår bl.a. hvordan man skiller en computer ad og samler den igen. Der er herudover et stort afsnit, om internettets udvikling.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Der mangler et konkluderende afsnit og en evaluering af arbejdsprocessen. Derudover virker afsnittet om internettets udvikling en anelse malplaceret.

Indhold

Forord 2
Hvilke krav stilles der 3
Uddannelsen 3
Skoleperioden 3
En datamekanikers arbejde 4
Løn 4
Videreuddannelse 4
Internettets udvikling 5
Fremtidens Internet 7
En computers opbyggelse 8

Uddrag

Forord:
En selvvalgt opgave kaldes også individuel opgave. Den er obligatorisk for alle 10. klasser i hele landet, og er en slags erstatning for projektopgaven. Opgaven går ud på at man beskriver sin fremtidige uddannelse, og vælger et dybdeemne inden for faget, som man vil se nærmere på.

Jeg har valgt mit emne fordi, jeg interesserer mig meget for computer, og godt kunne tænke mig at arbejde med noget inden for EDB, men hvad inden for EDB ved jeg ikke helt. Det kunne være datamekaniker, men jeg ved ikke ret meget om hvad en datamekaniker laver og hvordan man uddanner sig til det. Så formålet med denne opgave er at finde en masse informationer om uddannelsen og finde ud af om den er noget for mig.

Hvilke krav stilles der?
Man skal minimum have afsluttet folkeskolens 9 klasse afgangsprøve. Man skal kunne arbejde med små ting, og man skal kunne arbejde selvstændigt. Man skal desuden være god til matematik, fysik og engelsk.

Uddannelsen
Uddannelsen som datamekaniker varer 5 år, og kan tages på tekniskskoler. Uddannelsen veksler mellem praktik i virksomheder og undervisning på skolen. Man kan selv vælge om man vil starte uddannelsen med undervisning på skolen eller om man vil starte med praktik i en virksomhed. Hvis man vil starte uddannelsen i praktik kræver det bare, at man har fundet en praktikplads og indgået en skriftlig uddannelsesaftale med skolen og praktik stedet. For at blive optaget kræver det at man har afsluttet 9 klasses eksamen i folkeskolen.

Skoleperioden
Skoleundervisningen varer i alt 75 uger, og er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet varer i 20 – 40 uger, det normale er 20 uger men i nogle tilfælde varer det op til 40 uger. Hovedforløbet er opdelt i 6 skoleperioder. Hver skoleperiode varer i 10 uger,... Køb adgang for at læse mere

OSO om datamekaniker

[23]
Bedømmelser
 • 11-01-2002
  Det er beskrevet godt om datamatikerens arbejde, men for lidt om uddannelsen
 • 16-09-2004
  Udmærket opgave.. Bare lidt tynd omkring Selve uddanelsen og lign!
 • 14-10-2010
  Den var okay, godt udgangspunkt..
 • 06-05-2010
  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej