Projektopgave om hustruvold

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 7
  • 34
  • 13862
  • PDF

Projektopgave om hustruvold

Projektopgave om vold mod kvinder og nærmere bestemt hustruvold.

Problemformulering
Hvad er årsagen til hustruvold?
Hvilken type mænd begår hustruvold?
Hvorfor skjuler kvinder hustruvold?
Hvorfor reagere venner og familie ikke?
Hvordan kan man hjælpe voldsramte kvinder?

Indhold

Emnebegrundelse s. 2
Hvad er årsagen til hustruvold? s. 3
Hvilken type mænd begår hustruvold? s. 4
Hvorfor skjuler kvinder hustruvold? s. 5
Hvorfor reagerer venner og familie ikke? s. 6
Hvordan kan man hjælpe voldsramte kvinder? s. 7
Konklusion s. 8
Bilag nr. 1 s. 9
Bilag nr. 2 s. 9
Bilag nr. 3 s. 10
Bilag nr. 4 s. 11
Bilag nr. 5 s. 11
Bilag nr. 6 s. 11
Bilag nr. 7 s. 12
Bilag nr. 8 s. 19
Bilag nr. 9 s. 19
Bilag nr. 10 s. 21
Bilag nr. 11 s. 23
Bilag nr. 12 s. 24
Bilag nr. 13 s. 25
Bilag nr. 14 s. 26
Bilag nr. 15 s. 28
Kildeangivelse s. 29
Procesbeskrivelse s. 30

Uddrag

Emnebegrundelse
Jeg så engang en film med Julia Roberts, der hedder sleeping with the emeny, som gjorde et stort indtryk på mig. Den handlede om en kvinde, hvis mand slog hende. Det der gjorde, at jeg lagde mærke til det, var nok. Det at han sagde undskyld til hende bagefter, og så slog han hende igen senere på aftenen. Den måde hun kom, ud af det på var rigtigt sejt. Jeg blev rigtigt imponeret over, at en kvinde der havde været undertrykt i så lang tid lige pludselig fandt styrken til at sige fra. Der er mange eksempler på film, bøger, artikler, noveller osv. Jeg har selv set rigtigt mange film og læst en del bøger om dette emne.
I Danmark findes der også rigtigt mange krisecentre for kvinder, men hvad gør de, når de ikke har råd mere? Min mor fortalte mig engang om en organisation, der hedder Zonta, de hjælper kvinder over hele verden. Det de gør, det er, at de fortæller kvinderne, at det altså ikke er okay, det deres mænd gør. Men det der også overraskede mig, det var min mor der fortalte mig, at der rent faktisk var mange kvinder på Grønland, som blev dræbt af deres mand. Grønland var ikke lige det første land, jeg ville tænke på i den sammenhæng.

Men det jeg gerne vil finde ud af er, hvordan sådan noget kan ske? Hvorfor ser kvinderne det ikke kommer? Hvorfor opdager deres forældre det ikke? Hvorfor opdager deres venner det ikke? Hvorfor er der ikke nogle, der lægger mærke til noget? Hvad er det der sker? Hvordan kan han lige pludselig få så meget magt? Det jeg tænker mest over, det er: var det ikke kærligheden der bragte dem sammen? Hvordan kan en mand gøre noget så grusomt, mod den kvinde han elsker, eller var det hele bare et skuespil?

Hvad er årsagen til hustruvold?
Da jeg først startede troede jeg, at det bare var noget der skete. Ligesom når man ser normale mennesker er ved at gå fra hinanden, det er det bare ikke.
Det handler nogle gange om en mand med et magtbehov så stort, at han ikke selv kan styre det. Første gang de slår, kan de blive bange for sig selv og fuld af anger. Kvinden hun tilgiver ham langsomt, og sådan kan det hurtigere blive ved.

Men det kan også være, at manden bliver jaloux. Oftest prøver han at skjule det; men så begynder han for eksempel, at tage tid på hvor lang tid, hun er på toilettet, hvor længe hun er ude og besøge en ven, og hvor længe hun er om at købe ind. Hvis hun så har været for lang tid om det, kan han komme med alle mulige spørgsmål, om hvorfor det har taget så lang tid? Hvem hun havde snakket med? Osv. Hvis hun så begyndte, at svare ham igen, kunne han begynde, at føle sig totalt magtesløst, og det sidste han tror, han kan gøre er at ty til vold.
Jalousien sætter ofte dybe spor, og nogle gange kommer det først efter forholdet er slut. Det at manden finder sin eks sammen med en anden kan få alvorlige følger. En mand kan blive så jaloux, at han ligefrem tænker på at dræbe en anden mand .

Det at leve i et forhold, hvor der indgår psykisk vold sætter dybe ar på sjælen. Jeg læste om en... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om hustruvold

[1]
Bedømmelser
  • 11-05-2010
    Den er nem at læse.... Den sidste Ingen mangler...