Projektopgave om fedme og overvægt

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FP9
  • 10
  • 15
  • 3099
  • PDF

Projektopgave om fedme og overvægt

Projektopgaven diskuterer de forskellige årsager til fedme (miljømæssige og psykiske) og beskriver kort nogle vigtige biologiske begreber, der kan afsløre fedme (BMI og kondital). Den viser herefter nogle af konsekvenserne ved at være overvægtig - her kan bl.a. nævnes dårligt selvværd. Endelig undersøger rapporten sundhedstilstanden for forskellige samfundsgrupper og diskuterer, hvorvidt man kan stille samfundet til ansvar for fedmeepidemien.

Indhold

-Problemformulering.
-Arbejdsspørgsmål.
-Forord.
-Beskrivelse af arbejdsforløbet.
-Fedme og Overvægt.
-Produktet.
-Konklusion og Vurdering.
Kilder
Vores produkt:

Uddrag

Årsager til overvægt og fedme:
Der er mange, der lider af overvægt og fedme, og der er også mange forskellige slags årsager til, at folk kommer til at lide af det. Der er både miljømæssige årsager og psykiske årsager.
De miljømæssige årsager er fx kostændringer, mangel på fysisk aktivitet og teknologi. I dag har vi en masse moderne ting som computer, fjernsyn, playstation osv. Når vi bruger tid på det, bruger vi mindre tid på at motionere og dyrke sport. I stedet for at gå og cykle, er der mange, der bruger bruger bil, tog eller bus som transportmiddel. Selv små børn har computer og playstation. Før i tiden havde man ikke alle de ting, så de små børn var udenfor for at lege. Det gør børnene også i dag, men bare ikke nær så meget som før i tiden, hvilket er en af grundende til det stadigt stigende problem. En anden grund er kosten. Det vrimler med usundt mad som fast-food og færdigretter, så når man er for doven til at lave mad, er det den fede mad, der kommer frem. Det er nærmest også blevet til en vane, at man skal have en snack, når man ser fjernsyn eller sidder foran computer. Vores påstand:
Teknologi = Mangel på fysisk aktivitet + usund kost.
Man kan også have arvelige egenskaber i generne, som gør, at man har lettere ved at tage på fx et lavt stofskifte. Man har fundet ud af, at det ikke er genetikken, der er den... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om fedme og overvægt

[1]
Bedømmelser
  • 02-04-2014
    Den her er bedre end den anden