Projektopgave om sekter og klaner

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FP9
  • 12
  • 14
  • 4538
  • PDF

Projektopgave om sekter og klaner

Projektopgave fra 9. klasse, som undersøger sekter og klaner, herunder Amishkulturen, Ku Klux Klan og Jehovas vidner.

Problemformulering
Overemne: Spor.
Underemne: Klaner og sekter

Der er mange film, der omhandler klaner og forskellige sekter, men er det rigtigt, det man ser på det store lærred?
Hvorfor vælger man at synes, at mennesker, med en anden hudfarve end hvid, er nogle skændsler for menneskeheden? Hvad sker der med medlemmerne, hvis de vælger ikke at være med i sekten mere? Hvilke sekter er det der har kendte skuespillere m.m. i? Hvordan har deres fans det med deres religiøse liv? Hvilke spor sætter sig i et barn, som er opvokset i en sekt? Hvordan kan man leve i en verden, som udelukker sig selv fra omverdenen, og nægter at udvikle sig? Kan det danske samfund acceptere, at der er nogle sekter, der ikke har det samme værdigrundlag, som vores samfund bygger på?

Indhold

Metoderne s. 6
- Ideologien s. 7
- Racisme i den amerikanske borgerkrig s. 8
- Ku Klux Klans symboler s. 8
Amish s. 9
- Tøjet s. 10
- Historie s. 10
- Religion og levevis s. 11
Jehovas Vidner s. 13
- Oprindelse s. 14
- To Verdener s. 14
- Ritualer s. 15
Det Hellige Hollywood s. 16
Farlige Sekter s. 17
Konklusion s. 19
Litteraturliste s. 20

Uddrag

Indledning:
Jeg har valgt at arbejde med klaner og sekter, fordi jeg synes det er et spændende, og ikke mindst, relevant emne. Det er noget, som berører en masse mennesker over hele verden, og jeg tror, at jeg vil kunne finde en masse fakta omkring det, og dermed komme rigtigt i dybden med det.
Blandt andet vil jeg beskrive, hvordan det er at gå ud af en sekt, som man hele livet har været med i og hvad der får folk til, at se så unuanceret på resten af verden uden for sekten og ikke mindst vil jeg beskrive de mennesker som lever i en sekt.

JEHOVAS VIDNER

Jehovas Vidner:
Jehovas Vidner er en religion, som man kan finde over hele verden. De tror på Jehova, som skaberen af alt.
Troen baseres på en selvstændig tolkning af Bibelens tekster. Jehovas Vidner uddeler Bibler til mennesker i hele verden, heriblandt en oversættelse som de selv har oversat og udgivet.

Oprindelse
Jehovas Vidners historie i nyere tid begyndte for godt hundrede år siden. Tidligt i 1870'erne gav en lille gruppe sig til at undersøge Bibelen i Pittsburgh i staten Pennsylvania i USA. Den bærende kraft i gruppen var Charles Taze Russell. I juli 1879 udgav han første nummer af bladet Zion's Watch Tower and Herald of Christ's Presence.
I 1880 var den oprindelige lille bibelstudiekreds blevet til over en snes menigheder i Pennsylvania og de omliggende stater. I 1881 stiftedes Zion's Watch Tower Tract Society, og i 1884 blev selskabet indregistreret med Russell som præsident. Senere blev dets navn ændret til Watch Tower Bible and Tract Society. Mange begyndte at gå fra hus til hus for at aflægge vidnesbyrd og tilbyde bibelsk læsestof. Halvtreds gjorde dette på heltidsbasis i 1888 — i dag er der i hele verden cirka 700.000 mennesker der går rundt, og prøver på, at forkynde andre mennesker på heltidsbasis.

Efterhånden fik arbejdet international karakter, og i 1909 flyttede man hoved-kontoret til den nuværende adresse i Brooklyn, New York. Gennem et avisbureau udsendte man trykte prædikener. I 1913 blev disse prædikener udsendt hver uge på fire sprog til tusinder af aviser i USA, Canada og Europa. På det tidspunkt var der blevet uddelt i millionvis af bøger og... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om sekter og klaner

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.