Projektopgave om racismen i verdenen omkring os

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 10
 • 18
 • 4571
 • PDF

Projektopgave om racismen i verdenen omkring os

Projektopgaven 9. kl. med undersøgelse af racismen i verdenen omkring os.

Problemformulering
Verden omkring os

Underordnede emne:
Jeg har valgt at lave en undersøgelse om racisme, da emnet er interessant emne i forhold til verdenen omkring os. Eftersom at verdenen er blevet mere globaliseret, er der opstået konflikter mellem menneskeracer. Det starter helt tilbage fra de opdagelsesrejsende og indianerstammerne. Oftest er det de hvide mennesker der har været mod de sorte, og dette kan diskuteres hvorvidt det er retfærdigt på baggrund af menneskerettighederne.

Spørgsmål:
Hvad indeholder begrebet racisme?
Hvordan kommer racismen til udtryk i vores hverdag?
Hvilke konsekvenser er der opstået i verdenen med racistisk baggrund?
Hvordan er racismen i andre lande med udgangspunkt i verdensbegivenheder?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Verden omkring os
Tidslinje:
Globalisering
Opdagelsesrejsende/indianere:
Menneskerettigheder:
Hvad er racisme?
Hvad er KKK?
Hvilken opfattelse havde Martin Luther King?
Racisme i Danmark:
Racisme i USA:
Mississippi Burning:
Apartheid:
ANC:
Holocaust:
Konklusion
Litteraturliste:

Uddrag

Indledning
I det følgende vil jeg se på racismen i verdenen omkring os. På den måde vil jeg kommer ind på hvordan der er i forhold til andre lande i verdenen. Da man blandt andet ved at mange borgerkrige skyldes racistiske træk. I den globaliserede verden handler vi mere med andre lande og derfor er vi tvunget til at sammenarbejde med andre racer, religioner osv.

De hvide har gennem historien altid været den, som har/havde magten og på den måde kommer man i konflikt med de sorte, som kæmper for menneskerettighederne. Da vi alle er ens ifølge menneskerettighederne burde vi også at behandles ens. Dermed kan man også diskutere om hvorvidt de hvide i USA mener godt om Barack Obama, som er den første og eneste sorte præsident i USA's historie.

Jeg vil undersøge begrebet racisme og på baggrund af de forskellige bøger og hjemmesider vil jeg se på hvilken betydning det har for menneskerne i verdenen. Derudover vil jeg komme ind på de forskellige verdensbegivenheder, som indikere racisme, gennem verdenshistorien.

Globalisering:
Der er forskellige opfattelser af globalisering. Globaliseringen startede og udviklede sig hurtigt op igennem 1900-tallet. Globalisering opfattes på den måde at de forskellige lande i verdenen samarbejder på den ene eller anden måde. Her for nylig har vi blandt andet set det med klimatopmødet i København.

Ofte ser man globaliseringen som en mulighed til at handle med andre lande. Men man kan også se det fra en anden side, globaliseringen er med til at føre mennesker sammen. Der er forskellige kulturer, samfund, religioner osv. som man enten lærer bedre at kende eller kommer i konflikt med dem.

Globaliseringen er med til at give bedre kommunikationsmuligheder til omverdenen, hvor blandt andet den teknologiske udvikling har spillet en stor rolle. Når man snakker om globalisering i forhold til racisme, kan man sige at der følger noget magtbalance med. Da man i mange tilfælde ser amerikanerne som en verdensmagt, endvidere er det den hvide befolkning der styrer det hele selvom, den oprindelige befolkning er indianerstammer.

Opdagelsesrejsende/indianere:
Christoffer Columbus, var en italiensk navigatør, som ville finde ud af om han kunne komme fra Portugal til Indien, ved at sejle vestpå. Først troede folk at det var umuligt, da de mente at jorden... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om racismen i verdenen omkring os

[10]
Bedømmelser
 • 24-01-2012
  Der var ikke så meget jeg kunne bruge.. Men som en 9 klasse opgave er den nok ok.. Men ikke til hf.
 • 04-02-2013
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  set hvor mange emner elleven kan tage ind over sådan en fremlæggelse.
 • 13-03-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  God! Men alt for lidt info om hvad racisme egentlig er..
 • 12-03-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Fin, masser af god information som kan bruges