Projektopgave om en verden i konflikt

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 12
 • 9
 • 2894
 • PDF

Projektopgave om en verden i konflikt

Projektopgave om en verden i konflikt med temaet "Racisme".

Handler mest om racisme i Danmark og om hvordan danskerne var glade for indvandrerne i 60'erne.

Problemstilling
Hvad er grunden til Racisme? Hvorfor har vi som et højtudviklet samfund, stadig racisme som en del af hverdagen. Hvilke former for Racisme findes der?
Hvordan stopper man Racisme? Hvordan har Racisme udviklet sig siden 60'erne i DK?

Indhold

Side 4: Indledning og hvordan opstod racisme?
Side 5: Hvordan har racisme udviklet sig siden 60ʻerne?
Side 6: Hvilke former for racisme findes der?
Side 7: Tørklædedebatten?
Side 8: Hvad er racisme og hvordan stopper man det, DF?
Side 9: Konklusion og Kildeliste

Uddrag

Indledning
Vi har valgt emnet racisme, fordi vi synes, at det er et alt for stort problem, at vi som velfungerende mennesker stadig tror at nogen mennesker er mindre værd og er dummere end andre. Vi synes, at man burde slå hårdt ned på racister for det er ikke noget der hører hjemme i Danmark. Vi synes også, at det er meget interessant at vide, hvor det hele begyndte. Vi syntes at det er interessant at man helt tilbage til tidernes morgen, var racistiske. Vi syntes at det kunne være spændene at vide mere om emnet, end bare den lille baggrunds viden man har.

Hvordan opstod racismen
Racismen har været der i rigtigt lang tid. Faktisk har den altid været der lige fra starten af det hele, men den racisme, som vi kender nu er helt anderledes end den var i starten. Der er selvfølgelig de samme træk med, at nogle hakker ned på nogle andre kulturer/religioner, men det er blevet meget værre igennem årene.
I 1960ʼerne inviterede vi/danskerne indvandre til Danmark pga. mangel på arbejdskraft. På det tidspunkt var vi meget glade for, at få noget hjælp fra andre lande, men igennem årene er der nu ikke mangel på arbejdskraft, men mangel på arbejde. Og mange danskere er sure på udlændingen pga., at de arbejder for så lidt penge, som f.eks. polakker der kommer til Danmark og arbejder sort som håndværker. I 1989 kom der ca. 33000 til Danmark og, hvor ca. kun 7000 af dem kom fra EU-lande.
Racisme er noget man har holdninger om og er blevet opdraget med af sine forældre og forskellige institutioner. Vi er også meget gode til at dømme folk uden, at kende deres baggrund og hvordan de er. Og er derfor tit bange for det vi ikke kender og er meget racistisk overfor dem, hvis de har en anden baggrund eller ser lidt anderledes ud end en selv.
En racist er ligesom en kat. De beskytter deres territorium og deres ejendele og, hvis der er nogle, som prøver på at tage det bliver de aggressive, fordi det er deres jord, land og sted så der er ikke andre end dem, som skal være der.
Racismen har også været skyld i rigtig mange krige. F.eks. 2. verdenskrig, hvor Adolf Hitler gav skylden på jøderne og dræbte ca. 6 mio. af dem... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om en verden i konflikt

[11]
Bedømmelser
 • 30-01-2017
  Bedømt af Lærer i Folkeskolen
  En fornuftig og gennemarbejdet opgave. Jeg synes den giver et fint indblik i hvad der forventes af en projektopgave.
 • 16-03-2014
  rigtigt godt skrevet, med mange gode oplysninger og ideer. virkelig god inspiration:)
 • 14-12-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  det var super og det hjalp meget med at komme igang
 • 05-05-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 7. klasse
  Hvad har jeres arbejdsspørgsmål været?