Projektopgave om fedme i USA

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FP9
  • 9
  • 12
  • 2808
  • PDF

Projektopgave om fedme i USA

9. klasse projektopgave om fedme i USA.

Problemformulering
Fedme er et stigende problem i USA, hvad er årsagen til dette problem?
Hvad er der i McDonald's' mad?
Hvad har McDonald's gjort ved amerikanernes spise vaner?
Hvordan har fedme udviklet sig i andre lande?

Indhold

Forord
Problemformulering
Fedme i USA
Årsager til fedme
Børn og fedme
Ernæring
Ernæring – De fire hovedgrupper
Super Size me
USA's indflydelse på danskernes spisevaner
Spørgeskema i 7. klasse
Fastfood
Konklusion
Kildehenvisninger

Uddrag

Forord

Vi har valgt det her emne fordi vi synes at det kunne være spændende at arbejde med forskellen mellem USA og Danmarks spisevaner.
Vi ville gerne arbejde med det her emne fordi at vi gerne ville vide mere om USA og hvordan de lever og spiser. Vi ville gerne vide mere om fastfood kulturen og hvad de store kæder gør for at få børn og unge ind på deres restauranter. Vi valgte også der her emne fordi at vi gerne ville vide om McDonald's hvad der er i deres mad. Vi synes det kunne være spændende at lære noget om hvorfor der er så mange der spiser fastfood og hvorfor der er så mange der er overvægtige eller fede.
Vi håber at du kunne ville lide vores projekt, fordi vi synes det er rigtig godt og vi har brugt lang tid på det.

Fedme i USA

I USA er fedme et større problem end alle andre steder i verden, mere end hver tredje person er overvægtig og ekstremt mange lider af sukkersyge. Amerikanerne laver næsten aldrig selv mad eller går en tur. USA er et skridt længere fremme end EU med hensyn til fastfood og overvægtighed, heldigvis for os. I 2000 lavede man en undersøgelse i U.S.A om hvad kvinder var mest bange for. 38 % svarede at de var mest bange for at blive overvægtige eller fede. Alle 38 % sagde også af de hellere ville tabe sig 10 kg end at have held i kærlighed og job. De ville ligne modellerne i blade, det er bare lige det at modeller for det mest er undervægtige og underernærede. Modellerne vejer 25 % mindre end gennemsnits vægten. I USA er der 119 mio. overvægtige mænd og kvinder.

Der er mange der siger de har travlt, og derfor ikke har tid til at lave mad hele tiden. Er det kun derfor? Der er vel ingen der kan svare på om det er derfor eller fordi de bare er for dovne. Dvs. folk spiser fastfood, bliver dovne, spiser mere fastfood og gider ikke lave mad mere. Det kan hænge sammen, eller også er der den simple teori at de har for travlt til at lave mad hver aften. Hvis de har... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om fedme i USA

[1]
Bedømmelser
  • 02-04-2014
    Til ikke at beskrive, hvordan den er blevet skrevet