Projektopgave om binge eating disorder

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 15
  • 6202
  • PDF

Projektopgave om binge eating disorder

Projektopgave om spiseforstyrrelser med fokus på binge eating disorder.

Projektopgaven redegør for lidelserne anoreksi og bulimi og deres konsekvenser. Herefter diskuteres sammenhængen mellem kropsidealet i det moderne samfund og spiseforstyrrelser.

Problemformulering

Hvad er de forskellige årsager til spiseforstyrrelser?
- Påvirker medierne ens spiseforstyrrelse?
- Hvorfor stiger procentantallet over folk med spiseforstyrrelser?
- Kan man komme sig over en spiseforstyrrelse?
- Hvordan er folks blik på spiseforstyrrelser?

Indhold

1. Indledning
2. Mad
3. Anoreksia nervosa
4. Bulimia nervosa
5. Diskussion
6. Konklusion
7.bilag
8. Litteraturliste

Uddrag

1. Indledning

Først var det størrelse 5 og 6, der var det ideelle. I 2003 ville modelbureauerne have modeller i stør-relse 2-4, men ville helst have str. 0 og stadig i dag skal modellerne helst gerne være str. 0 .
Det er derfor klart, at det påvirker nogle mennesker. Det, der gør, at lige præcis dette emne spæn-dende for mig er, at det ikke kun er mennesker inden for den pressede modelbranche, der begynder at lide af spiseforstyrrelser, men helt normale piger uden en stilling i modelbranchen der lider af sygdommen. Selv gravide kan have en form for spiseforstyrrelse, som er meget farligt .
Spiseforstyrrelse er et relevant emne indenfor udvikling, fordi spiseforstyrrelser har udviklet sig meget gennem tiden, og hos nogle er det nærmest en dille at være tynd. Jeg synes også, det er rele-vant fordi piger ,og for den sags skyld også drenge, ser deres ønskeudseende til hverdag hele tiden, og mange bliver selvfølgelig påvirket.
Jeg synes, det er spændende at finde ud af hvorfor og hvordan, der er så mange som vælger mad fra, og derfor har jeg valgt ikke at gå ind i spiseforstyrrelsen binge eating disorder, mest kendt som fedme.

2. Mad

Mad er i dag ikke bare noget, vi spiser for at blive mætte. Mad er et samlingspunkt for mennesker. For de fleste familier er middagsbordet det sted, hvor hele familien samles en gang om dagen. Hvor forældre får spurgt børnene, hvad der foregår i deres liv. De får måske en lidt stærkere forbindelse til deres børn, og børn til forældrene. Mad er en måde at fejre helligdage og højtider på. F.eks. Ju-leaften og 4. juli er højtider, hvor familien samles om maden, og dagen bliver fejret med mad. Ven-ner går på café sammen for at hygge sig. Kærester går på restaurant, lave mad til hinanden eller sammen for at vise deres kærlighed til hinanden. Mad kan bruges som en form for bestikkelse eller belønning. Altså er mad en stor del af vores hverdag. Mad er ikke bare noget, vi spiser for at holde os i live, men en måde at dyrke kulturen.
Mad er for mange mennesker en kilde til nydelse. Man kan ikke altid lide alt, men mennesker nyder smagen og følelsen af mad i munden. Mennesker kan ikke lide at være sultne, og det gør os ofte irriterede, og når man så får noget at spise, giver det en følelse af tilfredsstillelse. Vores krop har også brug for næring. Nogle mennesker går meget op i at spise sundt og økologisk, og andre tænker ikke over det. Mennesket opfatter at spise som en naturlig og sund ting.
Mennesker med spiseforstyrrelser har en unaturligt forhold til mad. Mad for dem er ikke en na-turlig... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om binge eating disorder

[1]
Bedømmelser
  • 26-08-2012
    - Synes alt indhold var godt. Jeg fik mege information, og det var det jeg søgte. Og mange meninger. - Der var ikke en speciel del der gav mig hjælp, det var bare hele opgaven, for der var så meget fakta. - Måske mangler der lidt kilder. Ellers rigtig god opgave.